Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Milwaukee zdolalo Atlantu a je krok od postupu do finále

Basketbalista Brook Lopez z Milwaukee Bucks strieľa na kôš, vľavo hráč Atlanty John Collins počas piateho zápasu semifinále play off zámorskej basketbalovej NBA Milwaukee - Atlanta 1. júla 2021 v Milwaukee. Foto: TASR/AP

Do finále už postúpil víťaz Západnej konferencie Phoenix Suns.

New York 2. júla (TASR) – Basketbalistov Milwaukee Bucks delí jedno víťazstvo od postupu do finále NBA. V piatom dueli semifinále play off zámorskej profiligy vyhrali doma nad Atlantou Hawks 123:112 a v sérii vedú 3:2.

Bucks uspeli aj bez hviezdneho Jannisa Antetokunmpa, ktorý v predchádzajúcom stretnutí utrpel zranenie ľavého kolena. V piatom finále Východnej konferencie ho zastúpil Brook Lopez, ktorý nastrieľal 33 bodov a zaznamenal tak svoje doterajšie maximum vo vyradovačke v kariére. Khris Middleton pridal 26 (13 doskokov) a Jrue Holiday 25 bodov (13 asistencií).

„Dnes sme ukázali to najlepšie, čo vieme. Dominovali sme na oboch koncoch palubovky. Keď si každý robí svoju prácu a dáva body, je ťažké nás ubrániť," povedal podľa AFP Lopez.

Milwaukee položilo základ víťazstva už v prvej štvrtine. V nej si domáci vytvorili sľubný náskok 36:22 a v celom súboji ani raz neprehrávali. Atlanta sa v druhom zápase za sebou musela zaobísť bez opory Traea Younga, ktorý má problém s pravou nohou. Jej najlepším strelcom bol s 28 bodmi Srb Bogdan Bogdanovič.

„Hrali fyzickejší basketbal. Dali nám v úvode poriadnu facku a už sme sa z toho nespamätali. Jeden duel nás delí od vyradenia, no stále treba hrať. Vraciame sa domov a musíme si dať záležať," prízvukoval tréner Atlanty Nate McMillan.

Bucks môžu svoj prvý postup do finále súťaže od roku 1974 spečatiť v noci na nedeľu v šiestom dueli série na palubovke súpera. Do finále už postúpil víťaz Západnej konferencie Phoenix Suns.

Semifinále play off NBA



Piaty zápas finále Východnej konferencie:

MILWAUKEE BUCKS - ATLANTA HAWKS 123:112 (36:22, 29:34, 26:22, 32:34)

Najviac bodov: B. Lopez 33, Middleton 26 (13 doskokov), Jrue Holiday 25 (13 asistencií) - Bogdan Bogdanovič 28 (7 trojok), Collins a Gallinari po 19

Stav série: 3:2