Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Milwaukee zdolalo vo štvrtom zápase Phoenix

Útočník Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo (34) a obranca Phoenix Suns Devin Booker (1) počas štvrtého zápasu finálovej série NBA, 14. júla 2021. Foto: TASR/AP

Milwaukee stále živí nádej na prvý titul po 50 rokoch.

New York 15. júla (TASR) – Basketbalisti Milwaukee uspeli vo štvrtom dueli finále play off zámorskej NBA. V noci na štvrtok zvíťazili doma nad Phoenixom Suns 109:103 a vyrovnali stav série na 2:2 na zápasy. Piaty súboj je na programe v noci na nedeľu o 3.00 SELČ vo Phoenixe.

Hlavným ťahúňom Bucks bol tentoraz Khris Middleton, ktorý konto súpera zaťažil 40 bodmi. Z toho desiatimi v záverečných kľúčových minútach. Janis Antetokunmpo pridal 26 bodov, 14 doskokov a 8 asistencií. Milwaukee v tejto sezóne v play off doma vyhralo deviaty duel, na domácej palubovke má len jednu prehru. Hosťom nestačil ani oproti predchádzajúcemu súboju oveľa lepší výkon Devina Bookera, ktorý dosiahol 42 bodov.

Milwaukee stále živí nádej na prvý titul po 50 rokoch. Domáci na začiatku štvrtej štvrtiny prehrávali o 7 bodov, ale mohutným záverom dotiahli duel do víťazného konca. V záverečných 127 sekundách dali 12 bodov, inkasovali 4 a práve tu exceloval Middleton. "Dokázali sme si pripraviť situácie, aby som sa dostal do mojej pozície. Našťastie sa mi darilo premieňať ich. Bolo to presne o tom, ako nájsť cestu k víťazstvu. V istých momentoch to veru nevyzeralo, že by sme vyhrali. No opäť žijeme a máme výhodnú pozíciu. Jediný spôsob, ako môžeme vyhrať finále, je uspeiť v jednom zápase vonku. Bolo by to pekné, ak by sme to dokázali už v najbližšom stretnutí," citovala Middletona agentúra AFP.

Suns ešte nikdy v 53-ročnej klubovej histórii profiligu nevyhrali. V tomto zápase mali veľa strát (17) a umožnili súperovi až 17 ofenzívnych doskokov. Booker dal v zápase číslo tri len 10 bodov, teraz bol lídrom, no po súboji nemal dôvod na úsmev. "Nezáleží na tom, že som dal najviac bodov. Ráta sa iba úspech tímu. Stratili sme vedenie 2:0 na zápasy, no toto je finále. Je veľmi náročné vyhrať zápas v takejto fáze súťaže," povedal Booker, ktorého spoluhráč Cam Johnson nevidí po dvoch prehrách za sebou žiadne dôvody na paniku. "Nikto z nás nepanikári. Ideme teraz domov, pozrieme sa na to a pripravíme sa. Toto je finále, nič nie je ľahké a zadarmo. Musíme byť tvrdší v obrane a viac zabrať v kľúčových okamihoch. V hre je veľa."

Finále play off NBA:



štvrtý zápas /na štyri víťazstvá/:

MILWAUKEE BUCKS - PHOENIX SUNS 109:103 (20:23, 32:29, 24:30, 33:21)

Najviac bodov: Middleton 40, Antetokunmpo 26 (14 doskokov), Lopez 14 - Booker 42, Crowder 15, Paul a Johnson po 10, 16.911 divákov.
/stav série: 2:2/