Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

V najlepšom nováčikovskom tíme NBA nechýbajú Porzingis s Townsom

Na snímke talentovaný Lotyš Kristaps Porzingis Foto: TASR/AP

Obaja hráči dostali zhodne od športových novinárov a komentátorov maximálny počet 130 hlasov.

New York 21. mája (TASR) - Americký basketbalista Karl-Anthony Towns a Litovec Kristaps Porzingis sú podľa očakávania súčasťou najlepšieho nováčikovského tímu zámorskej NBA. Informovala agentúra AP.

Obaja hráči dostali zhodne od športových novinárov a komentátorov maximálny počet 130 hlasov. Nováčik roka a hráč Minnesoty Timberwolves Karl-Anthony Towns bol medzi nováčikmi lídrom v hlavných štatistických ukazovateľoch. V premiérovej sezóne zaznamenal priemerne v zápasoch 18,3 bodu a 10,5 doskoku. Porzingis skončil medzi strelcami-prvoročiakmi na treťom mieste, v počte doskočených lôpt bol druhý a v blokoch sa stal lídrom. Litovský pivot bol aj prvým hráčom Knicks, ktorý od sezóny 1987/1988 dal v prvej sezóne viac ako tisíc bodov. Do najlepšieho nováčikovského tímu sa okrem spomínanej dvojice prepracovali aj Devin Booker z Phoenixu Suns, Nikola Jokič z Denveru Nuggets a Jahlil Okafor z Philadelphie 76ers.

V druhom All-Stars tíme nováčikov sú Justise Winslow z Miami Heat, D'Angelo Russell z Los Angeles Lakers, Emmanuel Mudiay z Denveru Nuggets, Myles Turner z Indiany Pacers a päťku uzatvára Willie Cauley-Stein zo Sacramenta Kings. '