Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Nowitzki prepísal štatistiky, posunul sa pred O'Neala

Na snímke hráč Dallasu Dirk Nowitzki gestikuluje po tom, ako hodil trojku v zápase basketbalovej NBA Portland - Dallas (112:115 pp) v noci na 2. decembra 2015. Foto: TASR/AP

Nowitzki odohral v základnej časti NBA dokopy 1293 zápasov a nazbieral v nich 28.609 bodov.

New York 24. decembra (TASR) - Nemecký basketbalista Dirk Nowitzki v noci na štvrtok prepísal historické štatistiky zámorskej NBA. Pri triumfe svojho Dallasu nad Brooklynom 119:118 po predĺžení zaznamenal 22 bodov a v tabuľke strelcov sa posunul na šieste miesto pred Shaquillea O'Neala.

"Znie to veľmi dobre. Je to ako splnený sen. Keď som mal 20 rokov, nikdy by som si nepomyslel, že sa mi podarí niečo také," povedal tridsaťsedemročný veterán zámorských paluboviek.

Nowitzki odohral v základnej časti NBA dokopy 1293 zápasov a nazbieral v nich 28.609 bodov. V historických štatistikách sú pred ním už len legendy Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan a Wilt Chamberlain.

"Je jeden z najlepších hráčov histórie. Teším sa s ním," povedal jeho spoluhráč Chandler Parsons.

Po koši, ktorým prekonal O'Neala, sa jeho spoluhráči na lavičke postavili a venovali mu potlesk. "Na ten moment nezabudne do konca môjho života," povedal Nowitzki.