Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

VIDEO: Warriors zdolali Oklahomu, vynútili si rozhodujúci siedmy zápas

Na snímke Klay Thompson s loptou Foto: TASR/AP

Obhajcov titulu v útoku potiahol Klay Thompson, ktorý premenil až 11 trojkových pokusov a celkovo zaznamenal 41 bodov.

New York 29. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State triumfovali v šiestom súboji finále play off Západnej konferencie zámorskej NBA na palubovke Oklahomy City 108:101, vyrovnali stav série na 3:3 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas. Obhajcov titulu v útoku potiahol Klay Thompson, ktorý premenil až 11 trojkových pokusov a celkovo zaznamenal 41 bodov.

Úvod kľúčového zápasu patril domácim, ktorí si v prvom polčase rýchlo vytvorili dvojciferný náskok. Warriors potom spresnili hru, pritvrdili v obrane a k výbornému výkonu sa postupne rozohrala dvojica Thompson, Stephen Curry. Po zmene strán si ani jedno mužstvo nedokázalo vytvoriť definitívny náskok a tak sa muselo rozhodnúť v závere. Od stavu 101:101 skórovali už len hostia aj preto, že líder Thunder Russell Westbrook v posledných 100 sekundách zápasu štyrikrát stratil loptu. Na jedenástu trojku Thompsona v zápase nadviazal donáškou Curry a hostia si už vedenie postrážili. Konferenčné finále na západe tak rozhodne posledný siedmy zápas, jeho víťaz sa v boji o titul stretne s Clevelandom.

Fanúšikovia Warriors po sobotňajšom dueli velebili najmä Thompsona, ktorý s 11 trojkami prekonal rekord súťaže v play off. "Verili sme si, že to môžeme dokázať aj v náročnom prostredí tu v Oklahome a podarilo sa. Vybojovali sme si šancu na siedmy zápas. Všetko je otvorené, obe mužstvá sú v rovnakej pozícii. Dnes to bol Klayov zápas, zahral fantasticky," hodnotil duel Curry, ktorý k 31 bodom pridal aj 10 doskokov a 9 asistencií.

Thompson bol na neudržanie najmä v kľúčovej štvrtej štvrtine, v ktorej nastrieľal domácim 19 bodov. "Steph (Curry) mi pred záverečnou štvrtinou povedal: 'Toto je tvoj čas, využi to'. Vzal som si jeho slová k srdcu a snažil som sa byť agresívny smerom do koša. Myslím, že sa mi to celkom podarilo," vravel Thompson.

Oklahoma bola blízko k tomu, aby ukončila sériu a postúpila do ligového finále. Hlavné opory Thunder Kevin Durant s Russellom Westbrookom si však vybrali slabší strelecký deň. Durant mal streľbu z poľa 31/10, Westbrook 27/10. "Minuli sme veľa ľahkých striel. Je to veľká škoda, lebo už mohlo byť hovoto. Nevadí, máme poslednú šancu a tú chceme využiť. Siedmy zápas bude boj do poslednej sekundy," sľuboval Durant.

Rozhodujúci siedmy duel je na programe v noci na utorok na palubovke Golden State v Oaklande.

NBA - play off - 3. kolo

šiesty zápas finále Západnej konferencie

OKLAHOMA CITY THUNDER - GOLDEN STATE WARRIORS 101:108 (23:20, 30:28, 30:27, 18:33)



Najviac bodov: Durant 29, Westbrook 28, Ibaka 13 - Thompson 41, Curry 29 (10 doskokov), Green 14 (12 doskokov), 18.203 divákov

/stav série: 3:3/