Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

V Brooklyne sa konal protest na podporu nezaočkovaného Irvinga

Snímka z protestov na podporu nezaočkovaného Kyrieho Irvinga. Foto: TASR/AP

Irvinga klub z Brooklynu pôvodne podporil v jeho presvedčení a informoval, že bude hrať iba zápasy na palubovkách súperov, no neskôr ho od tímu odstavil až do momentu, kým nebude plne k dispozícii.

New York 25. októbra (TASR) – Duel zámorskej basketbalovej NBA medzi Brooklynom a Charlotte sprevádzali protesty. Pred halu Barclays Center prišli protestujúci podporiť hráča domácich Nets Kyrieho Irvinga, ktorý aktuálne nemôže hrať, pretože sa odmieta dať zaočkovať proti Covid-19.

Skupina priaznivcov skandovala „nechajte Kyrieho hrať." Niektorí sa pokúsili dostať do haly, no bezpečnostná služba uzavrela vchod a neskôr umožnila vstup iba osobám s platnými vstupenkami.

NBA oficiálne nevyžaduje od hráčov NBA povinnú vakcináciu, musia však rešpektovať nariadenia miestnych úradov. Povinnosť zaočkovať sa pre organizátorov a návštevníkov akcií vo vnútorných priestoroch schválil starosta New Yorku Bill de Blasio. Irvinga klub z Brooklynu pôvodne podporil v jeho presvedčení a informoval, že bude hrať iba zápasy na palubovkách súperov, no neskôr ho od tímu odstavil až do momentu, kým nebude plne k dispozícii. Správu priniesla agentúra DPA.