Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

NBA: Súčasťou európskeho All-Time tímu Dončič, Antetokunmpo či Gasol

Luka Dončič, archívne foto. Foto: TASR/AP

Zloženie dvoch tímov vzniklo na základe hlasovania fanúšikov a panelu pozostávajúceho zo 40 európskych médií, televízií, rádií, influencerov a celebrít.

Washington 12. apríla (TASR) - Vedenie basketbalovej NBA v utorok vyhlásilo výsledky hlasovania v kategórii All-Time NBA European Team. Projekt je súčasťou osláv 75. ročníka ligy a má vyzdvihnúť prínos hráčov zo starého kontinentu.

"Európski hráči mali vždy nezmazateľný dopad na NBA a basketbal. Pri príležitosti 75. sezóny je namieste vzdať najlepším európskym hráčom všetkých čias poctu," citovala STA Georgea Aivazogloua, šéfa sekcie NBA pre európsky a arabský trh. Zloženie dvoch tímov vzniklo na základe hlasovania fanúšikov a panelu pozostávajúceho zo 40 európskych médií, televízií, rádií, influencerov a celebrít.

Do prvého sa zo súčasných hráčov NBA dostali dvaja. Slovinca Luku Dončiča (Dallas) a Gréka Jannisa Antetokunmpa (Milwaukee) doplnili niekdajší hráč LA Lakers Pau Gasol zo Španielska, dlhoročný hráč Dallasu Dirk Nowitzki z Nemecka a Francúz Tony Parker, ktorý 17 rokov obliekal dres San Antonia Spurs.

V druhom tíme sa nachádza meno len jedného aktívneho hráča - je ním Srb Nikola Jokič z Denveru Nuggets. Okrem krajana Peju Stojakoviča (1998-2011) ho dopĺňajú Chorváti Toni Kukoč (1993-2006) a zosnulý Dražen Petrovič (1989-1993). Päťku uzatvára Litovec Arvydas Sabonis, ktorého syn Domantas momentálne hrá za Sacramento Kings.