Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Tímy čakajú na manuál od vedenia ligy

Hráč Houstonu Russell Westbrook, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tréningy v tímoch prebiehajú v dôsledku pandémie koronavírusu na dobrovoľnej báze a za prísnych hygienických opatrení.

Los Angeles 21. mája (TASR) - Kluby basketbalovej NBA čakajú na vypracovanie manuálu od vedenia ligy, na základe ktorého by v priebehu júna mohli ich hráči začať so skupinovým tréningovým procesom. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Tréningy v tímoch prebiehajú v dôsledku pandémie koronavírusu na dobrovoľnej báze a za prísnych hygienických opatrení. Na palubovke v tréningovom centre Minnesoty Timberwolves budú môcť byť naraz len jeden tréner a jeden hráč a musia byť od seba približne 3,5 metra. Tréningy budú obmedzené na 45 minút a priestory mimo ihriska zostanú zatvorené. Zamestnanci centra musia neustále nosiť rukavice a rúška. Hráči budú mať rúška na tvári všade okrem palubovky. Pred vstupom im skontrolujú teplotu.

Komisár NBA Adam Silver minulý týždeň uviedol, že vedenie ligy monitoruje situáciu a pripravuje možné riešenia dohratia súťaže. Verdikt by mal padnúť do dvoch až štyroch týždňov. Základná časť je pre pandémiu koronavírusu prerušená od 11. mája, keď mal pozitívny nález Rudy Gobert z Utahu Jazz.

Vedenie súťaže naďalej uvažuje nad možnosťou dohrať sezónu v priestoroch floridského zábavného parku Disney World. Ročník sa podľa Silvera rozbehne najskôr koncom júla.