Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

VIDEO: Toronto je prvýkrát v histórii vo finále Východnej konferencie

Hráč Toronta Raptors DeMar DeRozan v siedmom zápase semifinále Východnej konferencie zámorskej NBA proti Miami Heat 15. mája 2016 v Toronte. Foto: TASR/AP

Vo finále na Toronto čaká Cleveland Cavaliers.

New York 16. mája (TASR) - Basketbalisti Toronta Raptors postúpili v rámci play off zámorskej NBA do finále Východnej konferencie. Jediný kanadský zástupca v súťaži zvíťazil v noci na pondelok v rozhodujúcom siedmom semifinálovom súboji nad Miami Heat presvedčivo 116:89 a sériu vyhral 4:3 na zápasy. Vo finále na Toronto čaká Cleveland Cavaliers.

Toronto vyhralo všetky štyri periódy, tú poslednú až o 19 bodov. Lídrom Raptors, ktorých čaká prvé konferenčné finále v klubovej histórii, bol s 35 bodmi Kyle Lowry, s 28 mu sekundoval DeMar DeRozan. "Bol to úžasný pocit počuť skandovať našich fanúšikov. Myslím, že sme si postup zaslúžili. Je to historický okamih, ale naša misia sa ešte nekončí. Chceme si zahrať v absolútnom finále súťaže," vyhlásil DeRozan, ktorému sa v predošlých súbojoch play off príliš nedarilo. V rozhodujúcej chvíli však zabral. "Nikdy sme nepochybovali o schopnostiach našich kľúčových hráčov. Verili sme, že môžu byť jazýčkom na váhach a to sa dnes potvrdilo," uviedol kouč Toronta Dwane Casey.

Miami prehralo naposledy siedmy zápas vo vyraďovacej fáze v roku 2009. Nasledovali štyri triumfy v rozhodujúcich súbojoch, no proti Torontu už neboli Heat úspešní. "Bojovali sme tvrdo o účasť vo finále konferencie. Chýbal nám k tomu posledný krok. Táto séria dala nášmu tímu veľa skúseností, ktoré sa budeme snažiť zužitkovať v tej ďalšej," vyhlásil Dwyane Wade, ktorý v siedmom súboji zaznamenal 16 bodov.

NBA - 2. kolo play off

7. zápas semifinále Východnej konferencie


TORONTO RAPTORS - MIAMI HEAT 116:89 (25:24, 28:23, 33:31, 30:11)
Najviac bodov:
Lowry 35, DeRozan 28, Biyombo 17 (16 doskokov) - Wade a Dragič po 16, Winslow 14, 20.257 divákov.
/konečný stav série: 4:3, Toronto postúpilo do finále/