Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

NBA: Veľká výmena Chicaga a New Yorku, Knicks získali Rosea

Na archívnej snímke Derrick Rose (vľavo) a asistent trénera Tom Thibodeau sa rozprávajú počas tréningu americkej basketbalovej reprezentácie mužov v Chicagu. Foto: TASR/AP

Aj napriek početným zraneniam patrí nová akvizícia New Yorku stále k špičke zámorskej NBA.

New York 23. júna (TASR) - Najužitočnejší hráč zámorskej NBA z roku 2011 Derrick Rose mení po ôsmich rokoch klubové farby. Chicago Bulls vymenili 27-ročného basketbalistu v rámci veľkej výmeny do New Yorku Knicks. Informáciu priniesol oficiálny ligový web.

"Je to veľký deň pre nás a našich fanúšikov. Derrick je jeden z najlepších rozohrávačov NBA, ošľahaný mnohými play off zápasmi. Dodá nášmu tímu úplne novú dynamiku," povedal k hviezdnej posile tréner Knicks Jeff Hornacek. New York okrem Rosea získal rozohrávača Justina Holidaya, výber v druhom kole budúcoročného draftu a Tonyho Wrotena, ktorého však klub už stihol prepustiť.

Do Chicaga putuje v rámci výmeny trojica Robin Lopez, Jose Calderon a Jerian Grant. Aj napriek početným zraneniam patrí nová akvizícia New Yorku stále k špičke zámorskej NBA, čo Rose potvrdil priemerom 16,4 bodu na zápas v sezóne 2015/2016. Pre Knicks je to prvý veľký trejd pod súčasným prezidentom basketbalových operácií Philom Jacksonom.