New York 26. mája (TASR) - Basketbalisti New Yorku Knicks zvíťazili v treťom stretnutí finále Východnej konferencie NBA na palubovke Indiany Pacers 106:100 a v sérii znížili na 1:2 na zápasy.
Hostia pritom prehrávali už o 20 bodov, no potiahol ich Karl-Anthony Towns, ktorý zaznamenal 20 z 24 bodov vo štvrtej štvrtine. Okrem toho pridal aj 15 doskokov. Jalen Brunson nazbieral 23 bodov. Za Indianu mal Tyrese Haliburton 20 bodov, sedem asistencií a štyri doskoky.
Pacers mali na dosah náskok 3:0 na zápasy, ktorý ešte v histórii NBA žiaden tím neotočil. Nielenže viedli v druhej štvrtine o 20 (55:35), no zároveň dvaja hlavní ťahúni Knicks mali problémy s faulmi. Brunson si spravil štvrtý už v prvom polčase a Towns v úvode tretej štvrtiny. Pivot z Dominikánskej republiky však situáciu zvládol a práve po jeho smeči sa dostali hráči z New Yorku do vedenia osem minút pred koncom (86:85). Následne zvládli aj koncovku. „
Nevyzeralo to dobre, zápas sa pre mňa mohol rýchlo skončiť. Chcel som však urobiť čokoľvek, aby môj tím mal šancu na víťazstvo a som veľmi šťastný, že sa mi to podarilo,“ tešil sa po stretnutí Towns podľa ESPN.
Líder domácich Haliburton si po zápase sypal popol na hlavu. „
V druhom polčase sme sa strelecky trápili a myslím si, že hlavnú zásluhu na tom mám ja. Už si to preberám v hlave, za niektoré momenty by som si zaslúžil nakopať. V zápase číslo štyri musím byť lepší,“ priznal americký reprezentant. Indiana sa ocitla v rovnakej situácii ako v zápase 2. kola proti víťazovi základnej časti na východe Clevelandu. Po dvoch výhrach vonku neuspela v prvom domácom stretnutí. Proti Cavaliers však následne zvíťazila v ďalších dvoch dueloch a postúpila do finále konferencie.
finále Východnej konferencie - 3. zápas:
Indiana Pacers - New York Knicks 100:106 (30:26, 28:19, 22:25, 20:36)
najviac bodov: Haliburton 20, Turner 19, Siakam 17 - Towns 24 (15 doskokov), Brunson 23, Anunoby 16
/stav série: 2:1/