Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Novým tréner Karlovky sa stal Peter Ivanovič

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa manažéra klubu Františka Kubalu je novovymenovaný kouč zárukou kontinuity klubovej filozofie.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Basketbalistov VŠEMvs Karlovka Bratislava povedie v nadchádzajúcej sezóne Eurovia SBL 2016/2017 v pozícii trénera Peter Ivanovič. Ten bol uplynulé tri sezóny asistentom pri A-tíme Karlovky, teda aj pri postupe do extraligy. Zároveň viedol dorastenecké mužstvo a v aktuálnej sezóne i karloveský B-tím, ktorý bojuje o titul v prvej lige.

Podľa manažéra klubu Františka Kubalu je novovymenovaný kouč zárukou kontinuity klubovej filozofie. "Peter bol jedným z piatich kandidátov na pozíciu hlavného trénera, ale keďže jeho trénerské pôsobenie je dlhodobo spojené výhradne s Karlovkou, oslovili sme ho s ponukou ako prvého," uviedol Kubala.

Pri rokovaniach sa Ivanovič a vedenie klubu zhodli, že menoslov hráčov pre ďalšiu sezónu by mal byť hotový čo najskôr. Aj preto s dohodou nečakali do konca aktuálneho ročníka SBL. "Peter je fundovaný tréner, ktorý má za sebou bohatú hráčsku kariéru, trénersky vyrástol v našom klube, kde si prešiel ako tréner všetkými mládežníckymi kategóriami a dvakrát viedol aj prvoligový tím. Spolu s Braňom Brliťom popracovali na obrode obrany i herného prejavu nášho áčka v tejto sezóne. Podarilo sa im čiastočne nakopnúť mužstvo k lepším výkonom, vďaka ktorým sme až do posledného kola živili nádej na šieste miesto po základnej časti," dodal Kubala.

Ivanovič hráčov karloveského áčka i béčka veľmi dobre pozná, v klube pôsobí ako tréner od roku 2009. Počas svojej hráčskej kariéry hral v Nitre, potom v Novom Jičíne a kariéru ukončil vo februári 2008 v Komárne.

Karlovka pod vedením Milana Černického dosiahla v základnej časti aktuálnej sezóny extraligy bilanciu 9 výhier, 23 prehier a obsadila siedme miesto. V 1. kole play off prehrala s mestským rivalom Interom 0:3 na zápasy.