Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

VIDEO: Oklahoma City zdolala Golden State, v sérii vedie 2:1 na zápasy

Ian Clark (vľavo) a Enes Kanter počas zápasu Foto: TASR/AP

Thunder v útoku potiahla dvojica Kevin Durant, Russell Westbrook, ktorí spolu nastrieľali 63 bodov.

New York 23. mája (TASR) - Basketbalisti Oklahomy City triumfovali v treťom súboji 3. kola play off zámorskej NBA nad Golden State 133:105 a vo finálovej sérii Západnej konferencie sa ujali vedenia 2:1 na zápasy. Thunder v útoku potiahla dvojica Kevin Durant, Russell Westbrook, ktorí spolu nastrieľali 63 bodov.

O výsledku duelu sa rozhodlo už v prvom polčase. Od stavu 40:40 predviedli domáci ofenzívny uragán a sériou 32:7 nedali obhajcom titulu šancu na úspech. Warriors si nedali pozor najmä na Duranta, ktorý počas šnúry nastrieľal 23 z 32 bodov svojho tímu. Súboj sa po zmene strán zmenil na dokonalú domácu exhibíciu, Thunder si postupne vybudovali až 41-bodový náskok. "Každý, kto prišiel na palubovku, prispel k výhre. Výborne sme si posúvali loptu a hráči splnili taktické pokyny. Bol to jeden z našich najlepších výkonov v sezóne," pochválil svojich zverencov kouč Oklahomy Billy Donovan. Durant celkovo nastrieľal 33 bodov a defenzívu hostí najmä v prvom polčase privádzal do zúfalstva. "Dobre sme bránili a potom sme hrali na rýchle protiútoky. Vychádzalo nám takmer všetko, myslím, že sme hrali skutočne dobre," uviedol líder domácich.

Tréner hostí Steve Kerr bol na pozápasovej tlačovke stručný. "Nakopali nám zadky, inak sa to povedať ani nedá. My sme nebojovali a nesnažili sa dostatočne. Súper hral fantasticky a zaslúžene zvíťazil," vravel Kerr. Warriors predviedli mdlý výkon, iba dvaja hráči (Steph Curry, Klay Thompson) pokorili dvojcifernú hranicu bodov. Thompson po zápase vyzval na zmenu taktiky: "Musíme hrať s nimi šachy a nie snažiť sa ich prestrieľať, pretože oni majú v tíme množstvo výborných hráčov. Prehrávame v sérii 1:2, ale netreba panikáriť. Keď musíme doťahovať manko, naše výkony majú potom stúpajúcu tendenciu. Bojujeme ďalej."

Warriors dostanú šancu na reparát v noci na stredu, dejiskom štvrtého súboja konferenčného finále bude opäť Oklahoma City.

NBA - 3. kolo play off /na štyri víťazstvá/

tretí zápas finále Západnej konferencie

OKLAHOMA CITY THUNDER - GOLDEN STATE WARRIORS 133:105 (34:28, 38:19, 45:33, 16:25)
Najviac bodov: Durant 33, Westbrook 30, Ibaka 14 - Curry 24, Thompson 18, Iguodala 9, 19.682 divákov



/stav série: 2:1/