Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

VIDEO: Známy komentátor Plesník po nevydarenom výkone v RTVS končí

Ján Plesník. Foto: TASR

Včera večer divákov Dvojky zaskočil basketbalový komentár. Plesníka stiahli z priameho prenosu. Portál topky.sk informoval, že podal výpoveď.

Bratislava 5. februára (Teraz.sk) – Skúsený športový komentátor verejnoprávnej RTVS Ján Plesník sa dostal do problémov včera počas priameho prenosu zápasu ženskej Európskej ligy Good Angels Košice – USK Praha (70:74). Jeho výkon nebol na obvyklej vysokej profesionálnej úrovni, video sa okamžite stalo hitom internetu a odštartovalo diskusie na sociálnych sieťach.



Päťdesiatosemročný basketbalový expert musel byť stiahnutý zo živého vysielania ešte pred koncom prvého polčasu, pri mikrofóne ho nahradila Oľga Hamadejová. Pravý dôvod výmeny nie je stále oficiálne známy.

„Divákom sa ospravedlňujeme. Podnikli sme všetky potrebné kroky a budeme postupovať podľa predpisov,“ uviedol pre Pravdu PR manažér RTVS Juraj Kadáš.

Samotný redaktor však nakoniec našiel východisko z chúlostivej situácie sám. „Športový moderátor a komentátor Ján Plesník požiadal dnes o ukončenie pracovného pomeru. RTVS jeho žiadosti vyhovela. Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika poďakoval Jánovi Plesníkovi za jeho dlhoročnú prácu pre verejnoprávnu televíziu,” povedala pre topky.sk PR manažérka inštitúcie Dominika Šulková.