Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Basketbal

Porzingis utrpel zranenie šľachy, jeho účasť v 3. finále NBA je otázna

Basketbalista Bostonu Celtics Kristaps Porziňgis sa teší po koši za tri body počas prvého zápasu finále play off zámorskej basketbalovej NBA Boston Celtics - Dallas Mavericks v Bostone vo štvrtok 6. júna 2024. Foto: TASR/AP

Porzingis utrpel poškodenie šľachy v dolnej časti ľavej nohy v pondelkovom druhom finále. V tom Celtics triumfovali 105:98 a ujali sa vedenia v sérii 2:0 na zápasy.

Boston 12. júna (TASR) - Lotyšský basketbalista Kristaps Porzingis z Bostonu Celtics pre zranenie zrejme nenastúpi na štvrtkový tretí finálový zápas play off NBA v Dallase. Porzingis utrpel poškodenie šľachy v dolnej časti ľavej nohy v pondelkovom druhom finále. V tom Celtics triumfovali 105:98 a ujali sa vedenia v sérii 2:0 na zápasy.

Boston v utorok informoval, že jeho zdravotný stav posudzujú každý deň. Porzingis má údajne natrhnuté tkanivo, ktoré drží šľachy na svojom mieste. Podľa klubu to nesúvisí s jeho predchádzajúcim zranením lýtka, ktoré ho vyradilo z hry na 10 zápasov.

"Rozhodnutie nechám v rukách lekárskeho personálu. Oni rozhodnú, čí môžem nastúpiť alebo nie. Nezastaví ma žiadna bolesť, pokiaľ mi lekári nepovedia, že nesmiem hrať," uviedol 28-ročný hráč podľa agentúry AP.