Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Sacramento povedie skúsený tréner Karl

George Karl. Foto: TASR/AP

George vie ako vyhrať, čo dokumentujú jeho výsledky a konzistentnosť počas troch dekád v basketbale.

Sacramento 18. februára (TASR) - Novým trénerom basketbalového klubu Sacramento Kings v zámorskej NBA sa stal George Karl.

"Sme šťastní, že sme získali do našich radov jedného z najlepších trénerov. George vie ako vyhrať, čo dokumentujú jeho výsledky a konzistentnosť počas troch dekád v basketbale. Sme nadšení, že ho môžeme privítať v Sacramente," povedal generálny manažér Pete D'Alessandro. Vedenie "kráľov" sa s Karlom dohodlo na podmienkach zmluvy už minulý týždeň.

Pre mužstvo to bude už tretí tréner v aktuálnej sezóne. Kings najprv v decembri prekvapujúco vyhodili Michaela Maloneho, toho nahradil Tyrone Corbin, ktorého ale Sacramento vo štvrtok zbavilo povinností. Celkovo bude už 27. kormildeník v histórii klubu.

Šesťdesiattriročnému Karlovi patrí šieste miesto v historických tabuľkách profiligy v počte víťazných zápasov (1131). Trénoval Cleveland, Golden State, Seattle, Milwaukee aj Denver, dvakrát úspešne prekonal rakovinu a naposledy pracoval pre televíziu ako analytik. "Som nadšený z príležitosti opäť trénovať v NBA a som vďačný, že to bude v Sacramente," Karla citovala agentúra dpa.