Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Basketbal

SBL: Američan Sokolovsky je nový tréner Lučenca

Na snímke basketbalisti BKM Lučenec, vpravo dole bývalý tréner Peter Jankovič, nad ním jeho asistentka Zuzana Žirková počas oodychového času v zápase 22. kola SBL Iskra Svit - BKM Lučenec vo Svite utorok 22. decembra 2020. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pre nového kouča "Novohradčanov" to bude premiéra na poste hlavného trénera v profesionálnom basketbale.

Lučenec 6. júna (TASR) - Účastníka Niké Slovenskej basketbalovej ligy BKM Lučenec povedie v nasledujúcom ročníku 28-ročný americký tréner Daniel Sokolovsky.

Pre nového kouča "Novohradčanov" to bude premiéra na poste hlavného trénera v profesionálnom basketbale. Na lavičku si premiérovo zasadol v sezóne 2017/2018, keď sa ako asistent upísal ruskej Parme Basket Perm. U účastníka nadnárodnej VTB ligy strávil dve sezóny, počas tohto času získal Ruský pohár. Následne pokračoval v rovnakej funkcii v izraelskom Maccabi Rishon Le-Zion a aj v predchádzajúcom ročníku, keď bol súčasťou nemeckého NINERS Chemnitz.

"Som nadšený, že sa môžem stať súčasťou BKM Lučenec. Prvé, čo som si zistil o lige a Lučenci je, že fanúšikovia sú tu neuveriteľní. Podpora, ktorú klub od nich dostáva, je najlepšia v lige a ja sa skutočne nemôžem dočkať plnej haly a tímu, na ktorý budú naši fanúšikovia hrdí. Očakávame, že budeme hrať veľmi vzrušujúci štýl basketbalu, ktorý bude agresívny a konkurencieschopný v Niké SBL. Každý dobrý tréner tvorí tím, ktorý odráža jeho osobnosť. Ja som ambiciózny, mimoriadne motivovaný a veľmi súťaživý. Očakávam, že náš tím bude vyzerať rovnako a že v tejto sezóne budeme bojovať o majstrovský titul," uviedol nový kouč Lučenca na klubovom facebooku.