Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

SBL: Inter získal na post rozohrávača reprezentanta Portorika

Na archívnej snímke zo 14 apríla 2021 tréner Inter Bratislava Oleg Meleščenko počas 1. kola play off Niké SBL v basketbale mužov Inter Bratislava - BKM Lučenec. Foto: TASR/AP

Nová posila „žlto-čiernych“ naposledy hrala v domácej najvyššej súťaži za Santeros de Aguada.

Bratislava 17. júna (TASR) – Účastník Niké Slovenskej basketbalovej ligy Inter Bratislava oznámil meno prvej posily pre sezónu 2021/2022. Na post rozohrávača angažoval 23-ročného reprezentanta Portorika Ivana Gandia-Rosu.

Nová posila „žlto-čiernych“ naposledy hrala v domácej najvyššej súťaži za Santeros de Aguada. Európske skúsenosti naberala v cyperskom AEL Limassol, v sezóne 2019/2020 za tento tím odohral 14 zápasov s priemerom 13,4 bodu, 5,6 doskoku, 5,1 asistencie a 1,5 zisku. Inter Bratislava bude druhou európskou zastávkou v jeho profesionálnej kariére.

Postupne začíname skladať káder. S vedením sme sa zhodli, že základom kádra je rozohrávač. Dlho sme vyberali a veríme, že práve tento hráč nám prinesie kvalitu a organizáciu. Je to reprezentant Portorika v tých najlepších rokoch, ktorý sa chce naďalej zlepšovať. U nás dostane príležitosť ešte vyrásť a ja dúfam, že bude pre nás prínosom. Uvidíme, ako to napokon dopadne, no s vedením sme sa zhodli, že práve Ivan Gandia-Rosa nám typologicky vyhovuje. Teraz už budeme pokračovať v skladbe kádra podľa toho, akého máme rozohrávača,“ vyjadril sa tréner Interu Oleg Meleščenko pre oficiálnu klubovú webstránku.