Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Vo veku 46 rokov zomrel bývalý hráč a asistent Philadelphie Sean Rooks

Na archívnej snímke zo 7. apríla 2001 basketbalista Los Angeles Clippers Sean Rooks (vľavo), hráči San Antonia Spurs Antonio Daniels (uprostred) a Samaki Walker (vpravo) bojujú o loptu v zápase zámorskej basketbalovej NBA. Foto: TASR/AP

Rooks zomrel na následky kolapsu počas večere vo philadelphskej reštaurácii.

New York 8. júna (TASR) - Vo veku 46 rokov zomrel americký basketbalový tréner a bývalý hráč zámorského klubu NBA Philadelphia 76ers Sean Rooks. Informovali o tom zámorské médiá.

Rooks zomrel na následky kolapsu počas večere vo philadelphskej reštaurácii. "S veľkou ľútosťou a ohromujúcim smútkom trúchlime nad nečakanou smrťou nášho syna," citovala oficiálna stránka Philadelphie Rooksovu matku Deborah.

Bývalý pivot bol jedným z kandidátov na post asistenta trénera v New York Knicks, kde v deň svojej smrti absolvoval rozhovor s prezidentom a generálnym manažérom klubu. Rooks pôsobil v NBA celkovo 12 sezón, odohral 749 zápasov a vystriedal sedem klubov. V roku 2007 sa dostal k trénerstvu, päť rokov pôsobil ako asistent v tímoch farmárskej D-League a od sezóny 2013/2014 bol pri tíme Philadelphie 76ers.

"Seana si nebudeme pamätať iba pre jeho úspechy na ihrisku, ale i pre jeho energiou prekypujúcu osobnosť, pozitívny pohľad na svet a neskutočnú starostlivosť o každého človeka v jeho živote," napísali vo svojom vyhlásení zástupcovia Philadelphie 76ers.