Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Basketbal

Slovenky na ME bez kapitánky Bálintovej

Slovenské basketbalistky vybojovali v H-skupine kvalifikácie ME 2021 prvé víťazstvo. Vo štvrtkovom dôležitom dueli v Amsterdame zdolali domáce Holanďanky 84:64. Na snímke vpravo Slovenka Barbora Bálintová v zápase H-skupiny kvalifikácie ME 2021 Slovensko – Holandsko v Amsterdame 12. novembra 2020. Foto: TASR - FIBA

Bálintová pre zdravotné problémy nezasiahla už do uplynulých prípravných zápasov. Slovenský tím tak prišiel o líderku a jednu z najvýraznejších osobností.

Praha 9. júna (TASR) - Slovenská basketbalová reprezentácia žien sa na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy v Španielsku a vo Francúzsku (17. – 27. júna) predstaví bez kapitánky Barbory Bálintovej. Jej zdravotný stav jej neumožní, aby štartovala na šampionáte. Slovenská basketbalová asociácia (SBA) o tom informovala v stredu v tlačovej správe.

Bálintová pre zdravotné problémy nezasiahla už do uplynulých prípravných zápasov. Slovenský tím tak prišiel o líderku a jednu z najvýraznejších osobností. Dvadsaťšesťročná rozohrávačka poľského majstra Arka Gdyňa má bohaté medzinárodné skúsenosti, vrátane euroligových, a je víťazka uplynulých troch ročníkov ankety o najlepšiu basketbalistku Slovenska.

"Barbora konzultovala svoj zdravotný stav s odborníkmi, s trénermi prebrala všetky možnosti a, žiaľ, niet inej alternatívy, ako sa na šampionáte v Španielsku a Francúzsku zaobísť bez nej. Hoci ide o nepríjemnosť, túto variantu si zverenky trénera Juraja Suju a asistenta Petra Jankoviča vyskúšali vo všetkých štyroch doterajších prípravných stretnutiach," uviedla SBA na svojom webe. Slovenky čaká záverečná fáza prípravy na ME, v rámci ktorej odohrajú dva prípravné duely s Českom v Prahe (10. a 11. júna).