Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

VIDEO: Slovenskí basketbalisti prehrali aj s Gruzínskom

Na snímke zľava Tornike Shengelia (Gruzínsko), Martin Bilík (Slovensko), Zaza Pachulia (Gruzínsko), Stanislav Baldovský (Slovensko) a Duda Sanadze (Gruzínsko) počas kvalifikačného zápasu mužskej basketbalovej reprezentácie na majstrovstvá Európy EUROBASKET 2017 Slovensko - Gruzínsko v Bratislave 3. septembra 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

Slováci odohrajú ďalšie stretnutie v stredu 7. septembra.


Bratislava 3. augusta (TASR) - Slovenská mužská basketbalová reprezentácia neuspela ani v druhom zápase F-skupiny kvalifikácie majstrovstiev Európy 2017. V sobotňajšom dueli v bratislavskej Hant aréne podľahla Gruzínsku 63:94. Slováci odohrajú ďalšie stretnutie v stredu 7. septembra o 18.00 v prievidzskej Niké aréne, ich súperom budú Albánci.
Kvalifikácia Eurobasket 2017 - F-skupina:
Slovensko - Gruzínsko 63:94 (29:52)

zostavy
Slovensko: Körner 12, Tot 8, Baťka 4, Bílik 3, Jašš 2 (Žiak 14, Bachan a Baldovský po 6, Belavý a Milšoevič po 3, Krajčovič 2, Bojanovský 0)

Gruzínsko: Shengelia 18, Dixon 16, Pachulia 12, Tsintsadze a Sanikidze po 6 (Sanadze 14, Burjanadze 13, Shermadini 5, Lezhava a Zakradze po 2, Bekauri a Boisa 0)

TH: 12/6 - 38/29, fauly: 34 - 17, trojky: 7 - 11, rozhodovali: Maričič (Srb.), Nedovič (Slov.), Simonow (Nem.), 500 divákov.

štvrtiny: 21:30, 8:22, 17:20, 17:22

Gruzínci hrali od úvodných minút rýchly a agresívny basketbal, na ktorý slovenskí reprezentanti nedokázali adekvátne reagovať. Za stavu 4:4 prišla 10-bodová šnúra na gruzínskej strane. Tréner Ivan Rudež reagoval oddychovým časom. Slováci začali viac strieľať z diaľky, ale doplácali na priveľké množstvo faulov. Po prvých desiatich minútach prehrávali domáci rozdielom deviatich bodov - 21:30. Gruzínsko v druhej perióde potvrdilo individuálnu kvalitu, ešte pred odchodom do šatní navýšilo svoje vedenie na viac ako 20 bodov. V závere sa na palubovke zaiskrilo, výsledkom bolo vylúčenie hosťujúcej dvojice Lezhavu a Sanikidzeho. Do polčasu viedli hostia 52:29.

Po polčase zvoľnilo tempo stretnutia, Gruzínci už mali v týchto momentoch zápas plne pod kontrolou. Pred poslednou desaťminútovkou prehrávalo Slovensko 46:72. V závere sa hostia už šetrili na stredajší šláger s Čiernou Horou, Slováci sa snažili aspoň zmierniť vysoké manko.

Povedali po zápase:
Ivan Rudež, tréner Slovenska:
"Súper využil naše problémy s faulami na začiatku zápasu. Naši pivoti boli rýchlo vyfaulovaní. Samozrejme, bol to súper z iného levelu. Postarali sa o to, aby tu odohrali dobrý zápas. Moji hráči bojovali od začiatku do konca. V obrane bol určitý progres, ale proti Albánsku bude potrebné sa zlepšiť ešte viac. Súper bol lepší."

Oliver Tot, rozohrávač Slovenska: "Sme sklamaní. Očakávali sme lepší výsledok s Gruzíncami. Vieme, že majú veľkú kvalitu, ale aj my máme svoju kvalitu. Išli sme do tohto zápasu smelo, ale bohužiaľ v prvom polčase sme im nechali príliš veľa otvorených striel a oni ich premieňali. My sme v útoku nedokázali tento rozdiel dotiahnuť."