Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Slovenský basketbal pritiahol posily z Ameriky a Srbska

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Komárno doplnilo súpisku o amerického rozohrácača Farada Cobba, Iskru Svit zas posilní Američan Eric Palm, ktorý nahradil zraneného Jarella Flora. Nitru posilnil srbský rozohrávač Otovič.

Komárno 4. októbra (TASR)- Účastník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) MBK Rieker Com-therm Komárno doplnil tím o 23-ročného amerického rozohrávača Farada Cobba. Informovala o tom oficiálna ligová webstránka.

"Zranil sa nám prvý rozohrávač Tomič, zdravotne nie je fit ani Jurčina. Nechceli sme preto riskovať a využili sme voľné legionárske miesto, ktoré sme mali. Myslím si, že splní to, čo od neho vyžadujeme," povedal na adresu Cobba manažér Komárna Jozef Paulik.

Pre amerického basketbalistu bude pôsobenie v Komárne štartom profesionálnej kariéry, predchádzajúce dva ročníky strávil na univerzite v Cincinnati. Ako hráč základnej päťky zasiahol v sezóne 2015/2016 do 34 duelov s priemerom 8,5 bodu, 2,5 doskoku a 1,4 asistencie.

Američan Palm sa stal posilou Iskry Svit



Vedenie BK Iskra Svit pristúpilo tesne pred začiatkom nového ročníka Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy k hráčskej výmene. Pre zranenie musel predčasne skončiť Američan Jarell Flora, náhradou je jeho 29-ročný krajan Eric Palm.

"Hľadali sme náhradu za zraneného Floru, pri možnosti angažovať hráča so skúsenosťami z najvyššej nemeckej súťaže sme neváhali. Eric je skúsený hráč a mal by pomôcť svojou kvalitou nášmu mladému tímu," povedal prezident Svitu Ján Drobný.

Palm pôsobil v predchádzajúcich dvoch ročníkoch v najvyššej nemeckej súťaži, kde obliekal dres Giessen 46ers. V sezóne 2015/2016 odohral 22 stretnutí s priemerom 7,9 bodu a 1,4 doskoku. "Prišiel som do Svitu získať novú basketbalovú skúsenosť v inej krajine. Som šťastný, že môžem hrať šport, ktorý najviac milujem. Chcem vyhrávať čo najviac zápasov a hrať play off čo najdlhšie. Myslím si, že dokážeme ligou v tejto sezóne zamiešať," vyjadrila sa nová posila Svitu.

Nitru posilnil srbský rozohrávač Otovič



Basketbalový klub MBK SPU Nitra angažoval tesne pred úvodným stretnutím nového ročníka Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) 26-ročného srbského rozohrávača Nikolu Otoviča. Informovala o tom oficiálna ligová stránka.

Otovič prichádza do Nitry na odporúčanie asistenta trénera Dragana Ristanoviča. "Zistili sme, že máme len jedného rozohrávača, aj to ešte mladého. Museli sme to nejako vyriešiť, preto sme sa rozhodli, že angažujeme Otoviča," povedal tréner Nitry Peter Seman.

Srb hral v predchádzajúcej sezóne v druhej najvyššej gréckej súťaži, za APS Filippos Veroias odohral 23 stretnutí s priemerom 13,0 bodu, 1,7 doskoku a 4,4 asistencie.