Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Slovenským basketbalistkám nevyšla generálka pred ME, prehrali s ČR

Na archívnej snímke hráčky a tréneri ženskej basketbalovej reprezentácie počas tréningu v rámci reprezentačného zrazu v Piešťanoch 11. mája 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Tréner Suja povedal, že oproti minulému zápasu hrali dievčatá lepšie a mali menej stratených lôpt.

Praha 11. júna (TASR) – Slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácii nevyšla generálka pred budúcotýždňovými majstrovstvami Európy vo Francúzsku a Španielsku (17. - 27. júna). V druhom meraní síl s Českom prehrali zverenky trénera Juraja Suju 58:74.

prípravný zápas, Praha:


Česko – SLOVENSKO 74:58 (44:36)

Najviac bodov: Březinová 16, Voráčková 10, Elhotová a Hamzová po 9 – Praženicová 13, Remenárová 11, Feketeová 8


hlasy po zápase:


Juraj Suja, tréner SR: "Oproti štvrtku sme hrali lepšie, vyhrali sme doskok, mali sme menej stratených lôpt. Dievčatá dali do toho určitú kvalitu a tiež energiu. Dneskajškom sme zakončili prípravu, urobili sme, čo bolo v našich silách a tešíme sa na šampionát."

Nikola Dudášová, hráčka Slovenska: "Myslím si, že Češky nás v posledných dvoch zápasoch pred Európou dobre preverili. Bol to veľmi kvalitný súper, avšak stále sme zaostávali v činnostiach, ktoré nás majú zdobiť – bojovnosť a obrana. To sa musí zmeniť. Dúfam, že príchodom na majstrovstvá Európy bude práve toto, čo bude našou silnou stránkou."