Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

NBA opäť spustia v sobotu,sľubuje kroky na podporu rasovej rovnosti

Lake Buena Vista - Basketbalista Milwaukee Bucks Marvin Williams (tretí vľavo) a hráč Orlanda Magic James Ennis III (vpravo) počas potýčky v sobotňajšom treťom zápase 1. kola play off zámorskej basketbalovej NBA v Lake Buena Viste 22. augusta 2020. Foto: TASR/AP

K bojkotu sa potom pridala aj hokejová NHL, ktorá odvolala duely naplánované na štvrtok a piatok.

Orlando 28. augusta (TASR) - Zápasy play off basketbalovej NBA sa opäť rozbehnú v sobotu. V piatok to v spoločnom vyhlásení oznámili vedenie zámorskej súťaže a hráčska asociácia NBA (NBPA). Obe strany sa na reštarte zhodli po tom, ako vedenie profiligy prisľúbilo rozsiahle kroky na podporu rasovej a sociálnej rovnosti.

Súťaž prerušili v stredu, keď hráči Milwaukee Bucks odmietli nastúpiť na piaty zápas štvrťfinále Východnej konferencie play off v reakcii na minulotýždňovú streľbu na Jacoba Blakea. Vedenie ligy následne odložilo aj štvrtkový program zápasov.

K bojkotu sa potom pridala aj hokejová NHL, ktorá odvolala duely naplánované na štvrtok a piatok. V USA prerušili program aj futbalová MLS a bejzbalová MLB. Liga amerického futbalu NFL ešte nezačala sezónu, ale deväť tímov pozastavilo prípravu.

Dvadsaťdeväťročného Blakea postrelili ešte v nedeľu, keď sa pokúšal nasadnúť do svojho automobilu. Policajti ho zasiahli sedemkrát do chrbta. Podľa generálneho prokurátora Wisconsinu Josha Paula mal pri sebe nôž. Policajti sa Blakea pokúsili zatknúť s použitím paralyzéra, no neúspešne.