Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Basketbal

Takéto hráčske zmeny prináša NBA

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Atlanta poslala Howarda do Charlotte výmenou za dvoch hráčov. Gasol zase odmietol opciu v zmluve, v San Antoniu však pravdepodobne zostane.

New York 21. júna (TASR) - Dwight Howard sa v rámci zámorskej basketbalovej NBA sťahuje z Atlanty do Charlotte. Hawks vymenili pivota spolu s výberom na 31. mieste draftu za dvojicu Miles Plumlee, Marco Belinelli a 41. miesto v tohtoročnom drafte.

Tridsaťjedenročný Howard podpísal vlani vo svojom rodnom meste trojročný kontrakt, no v Atlante herne ani bodovo nezažiaril a vydržal tam jedinú sezónu. Hawks vypadli už v prvom kole play off s Washingtonom Wizards.

"Sme nadšení, že sme do tímu získali hráča Dwightovho formátu," povedal pre zámorské médiá generálny manažér Charlotte Hornets Rich Cho. Osemnásobný účastník All Star zápasu NBA Howard predtým obliekal dresy Orlanda, Los Angeles Lakers i Houstonu.

Gasol odmietol opciu v zmluve, v San Antoniu však pravdepodobne zostane



Španielsky basketbalista Pau Gasol sa rozhodol odmietnuť svoju opciu na predĺženie kontraktu s klubom zámorskej NBA San Antonio Spurs. Tridsaťšesťročný Španiel však pravdepodobne zostane v tíme za iných podmienok.

Gasol odmietol opciu vo výške 16 miliónov amerických dolárov na nasledujúcu sezónu, aby mohol podpísať s klubom dlhodobejší kontrakt za nižšiu sumu. Týmto krokom sa pre klub uvoľní v lete priestor na angažovanie niektorých voľných hráčov v rámci možností platového stropu.

Španiel podpísal so Spurs pred sezónou 2016/2017 dvojročný kontrakt v hodnote 30 miliónov amerických dolárov. Vo svojom prvom roku mal priemer 12,4 bodu, 7,8 doskoku na 1,1 bloku na zápas. Informovala agentúra AP.