Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Tréner Kováčik po prehre s USK Praha: Diváci si zaslúžili víťazstvo

Na kombosnímke Natália Hejková (vľavo) a Maroš Kováčik. Foto: TASR

Basketbalistky Good Angels Košice prehrou s USK Praha v Infiniti aréne ukončili svoje domáce vystúpenia v Európskej lige.

Košice 5. februára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice prehrou s USK Praha v Infiniti aréne ukončili svoje domáce vystúpenia v Európskej lige. S predvedenou hrou a bojovnosťou boli síce spokojné, ale v závere duelu spravili niekoľko chýb a do zúfalstva ich privádzali aj niektoré výroky arbitrov stretnutia.



Po večernom česko-slovenskom derby zápase bolo z trojice rozhodcov najskloňovanejším menom Lorenzo Baldini (Tal.). "Bol to originál nešťastník večera, bolo vidieť pri jeho odchode ako mu diváci zatlieskali. Dúfam, že si v budúcnosti pozrie tento zápas a bude sa snažiť objektívne zhodnotiť svoj výkon. Nechcem nikoho uraziť, ale toto bolo hodné zápasu Cassovie s Banskou Bystricou. Nechcel by som však vinu zvaľovať iba na rozhodcov. Na konci tretej štvrtiny sme spravili tri, štyri naivné chyby, prispali sme si a dostali sme tri trojky," konštatoval Kováčik. Vo viacerých situáciách nebola spokojná s výkonmi arbitrov ani kapitánka Zuzana Žirková. "Pomer faulov a spôsob, akým pískali nebol bohvieaký a snažili sa byť režisérmi tohto stretnutia. Oni by mali byť poslední, ktorí by to rozhodovali," tvrdila po stretnutí slovenská reprezentantka.

Na posledný domáci duel si našlo cestu 2500 divákov, ktorí vypredali domácu Infiniti arénu do posledného miestečka. "Diváci vytvorili skvelú atmosféru a zaslúžili si vidieť na koniec euroligovej sezóny víťazstvo. Dovolím si tvrdiť, že sme im ho mohli priniesť. Rozhodli maličkosti a z tohto dôvodu mi je to aj ľúto. Je to dôstojná rozlúčka so sezónou, avšak história si bude pamätať iba víťaza," povedal Kováčik. Na jeho slová nadviazala i Žirková: "Myslím si, že to bol vynikajúci zápas, hralo sa zo strany na stranu, no bohužiaľ sa šťastena v závere neotočila na našu stranu. Chceli sme sa pred domácim publikom rozlúčiť víťazstvom, nevyšlo to, ale myslím si, že sme sa poďakovali aspoň svojou hrou."

Silu košického družstva uznala aj slovenská trénerka v službách USK Praha Natália Hejková. "V podstate celý zápas bol vyrovnaný, bála som sa jedine o to, že moje hráčky stratia dôveru vo svoj výkon a že začnú hrať ustráchane, čo sa stalo v posledných dvoch zápasoch. Našťastie toto je už za nami a aj keď to basketbalovo nebolo nejako dobré, tak nechýbala bojovnosť a správnejšie riešenia záverečných situácií."