Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Tréner Popovich pokarhal fanúšikov za bučanie na Leonarda a Clippers

Tréner San Antonio Spurs Gregg Popovich ide na lavičku po príhovore k fanúšikom počas prvého polčasu zápasu basketbalovej NBA proti Los Angeles Clippers v stredu 22. novembra 2023 v San Antoniu. Foto: TASR/AP

Môžete prestať s tým bučaním a nechať týchto chlapcov hrať? Buďte trochu na úrovni a prestaňte s tým, vyhlásil Popovich smerom k publiku na konci druhej štvrtiny zápasu

San Antonio 23. novembra (TASR) - Americký basketbalový tréner Gregg Popovich zo San Antonia Spurs pokarhal divákov počas stredajšieho zápasu s Los Angeles Clippers (102:109) v zámorskej NBA. Chcel, aby prestali bučať na bývalú hviezdu tímu Kawhiho Leonarda a hosťujúci klub.

"Môžete prestať s tým bučaním a nechať týchto chlapcov hrať? Buďte trochu na úrovni a prestaňte s tým," vyhlásil Popovich smerom k publiku na konci druhej štvrtiny zápasu. Spurs utrpeli s Clippers desiatu prehru v rade a s 12 bodmi sa nachádzajú na poslednom 15. mieste v tabuľke Západnej konferencie. Leonard sa stal najproduktívnejším hráčom v zápase, v ktorom zaznamenal 24 bodov. Priaznivci Spurs začali na 32-ročného krídelníka bučať po faule domáceho útočníka Keldona Johnsona niekoľko minút pred koncom druhej štvrtiny.

Na následné Popovichové slová publikom reagovalo ešte hlasnejším bučaním. Pokriky pokračovali zakaždým, keď sa Leonard dotkol lopty a rozšírili sa aj na ďalších hráčov Clippers.

"Myslím, že dnes to bolo tak trocha 50 na 50. Počul som aj povzbudzovanie aj bučanie. Je tu súťaživá fanúšikovská základňa. Chcú vyhrať každý zápas, takže vždy keď prídem, budú tam aj nejaké pokriky," citovala Leonardovo vyjadrenie agentúra AP.