Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

V najlepšom nováčikovskom NBA tíme sú Barnes, Mobley i Cunningham

Na snímke Nováčik roka v NBA, Scottie Barnes, 23. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Barnes, ktorého si Raptors vybrali vo vlaňajšom drafte v 1. kole z celkového štvrtého miesta, získal už v apríli cenu pre najlepšieho nováčika sezóny.

New York 19. mája (TASR) - Do najlepšieho nováčikovského tímu sezóny 2021/2022 v basketbalovej NBA sa dostali krídelník Scottie Barnes z Toronta, pivot Evan Mobley z Clevelandu i rozohrávač Detroitu Cade Cunningham. Do ideálnej nováčikovskej zostavy ich jednomyseľne vybrala komisia zostavená zo 100 športových novinárov a zástupcov vysielateľov. Tím "prvoročiakov" dotvárajú Franz Wagner z Orlanda a Jalen Green z Houstonu.

Barnes, ktorého si Raptors vybrali vo vlaňajšom drafte v 1. kole z celkového štvrtého miesta, získal už v apríli cenu pre najlepšieho nováčika sezóny. V tesnom hlasovaní zdolal Mobleyho. Barnes od hlasujúcich obdržal 378 bodov, čo je o 15 viac, ako dostal pivot Clevelandu. Od zavedenia súčasného hlasovania v roku 2003 nebol rozdiel nikdy tesnejší.

Druhý najlepší tím nováčikov tvoria Herbert Jones (New Orleans), Josh Giddey (Oklahoma City), Bones Hyland (Denver), Ayo Dosunmu (Chicago) a Chris Duarte (Indiana). Informovala o tom agentúra AP.