Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Kôš Michaela Jordana vydražia za minimálne 100 tisíc dolárov

Michael Jordan v drese Washingtonu Wizards Foto: TASR/AP

Dnes 52-ročný Jordan v roku 1998 v rozhodujúcom siedmom zápase finálovej série play off NBA trafil tesne pred klaksónom do tohto koša a jeho tím sa dostal do vedenia.

New York 28. júla (TASR) - Basketbalový kôš viažuci sa na slávnu akciu Michaela Jordana vydražia v závere týždňa za viac ako 100 tisíc dolárov (cca 90.000 eur). Ide o ozajstnú športovú relikviu, veď legendárny krídelník do tohto predmetu "zavesil" svoje posledné body v bohatej kariére vyraďovacích súbojov v NBA a rozhodol o triumfe Chicaga Bulls. DPA uvádza, že dražiť sa okrem dosky, obruče a sieťky bude aj 450-kg ťažká nosná konštrukcia a to vo štvrtok v dallaskej aukčnej sieni Heritage.

Dnes 52-ročný Jordan v roku 1998 v rozhodujúcom siedmom zápase finálovej série play off NBA trafil tesne pred klaksónom do tohto koša a jeho tím sa dostal do vedenia, ktoré bolo aj konečným. "Býci" získali titul, pre samotnú ikonu to bol šiesty v kariére. Experti túto rozhodujúcu akciu označili medzi stovkami jeho iných husárskych kúskov za jednu z najlepších.

Jordana nielen za tento počin uvedú v septembri do Siene slávy Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA). "Michael Air" je aj dvojnásobný olympijský šampión.