Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Aj oslavy Valentína prinášajú kuriózne poistné udalosti

Ilustračné foto. Foto: Zľavomat.sk

Sviatok zaľúbených prináša viacero kurióznych poistných udalostí. Minulý rok bola evidovaná poistná udalosť, keď manželský pár po šesťdesiatke sa rozhodol, že svoju lásku oslávi ako zamladi.

Bratislava 14. februára (TASR) - Aj sviatok zaľúbených prináša viacero kurióznych poistných udalostí. Allianz – SP dostáva niekoľko hlásení o poistných udalostiach i počas Valentína.

Minulý rok evidovala poistnú udalosť, keď manželský pár po šesťdesiatke sa rozhodol, že svoju lásku oslávi ako zamladi. Potúžení vínom k romantickej večeri sa prešli na detské ihrisko a na hojdačkách si pripomenuli svoje prvé stretnutie. Obaja však z detských sedadiel drevenej hojdačky spadli a skončili s ľahkými zraneniami.

V Trnavskom okrese žiak strednej školy pripravil pre svoju spolužiačku po vyučovaní prekvapenie vo forme torty so sviečkami v učebni fyziky. Od sviečky sa však chytila záclona a začala horieť. Okrem vlámania na majetok školy vo večerných hodinách museli deti čeliť aj podozreniu z podpaľačstva.

Minulý rok vo februári poisťovni škodu nahlásil aj klient – majiteľ reštaurácie. Počas "valentínskeho" večera sa jeden hosť rozhodol svoju vyvolenú požiadať o ruku. Keď si kľakol pred ňu, stiahol rukou biely obrus, čím zhodil zo stola taniere, poháre a vázu s kvetom. Obliata snúbenica ponuku prijala.

Kuriózny bol aj podnet na nový produkt. "Jedna naša klientka volala na infolinku s tipom pre našu spoločnosť - zahrnúť do životného poistenia nové pripoistenie. Išlo by o poistenie zlomeného srdca," hovorí Andrea Leskovská, riaditeľka odboru manažmentu produktov v Allianz – SP. Klientka navrhla, že ak stretne potenciálneho partnera, začne si platiť mesačne poistné. V prípade, ak by to nevyšlo a po niekoľkých mesiacoch či rokoch sa rozídu, poisťovňa by jej mohla vyplatiť vopred dohodnutú poistnú sumu ako odškodné za zlomené srdce. Náhrada škody by tak pomohla klientke dostať sa zo splínu a začať hľadať odznova. "Samozrejme, takáto forma nemajetkovej ujmy nie je v našich produktoch krytá," dodáva Leskovská.