Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Aj počas tejto noci bude zimná služba dopravného podniku v pohotovosti

Na snímke odhŕňač odpratáva sneh na ceste počas výdatného sneženia v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Dopravný podnik Bratislava aj počas dnešnej noci nasadí do ulíc posilnené skupiny pracovníkov. Dôvodom sú očakávané nízke teploty. Meteorológovia SHMÚ predpovedajú minimá až mínus 10 stupňov Celzia.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava aj počas dnešnej noci nasadí do ulíc posilnené skupiny pracovníkov. Dôvodom sú očakávané nízke teploty. Meteorológovia SHMÚ predpovedajú minimá až mínus 10 stupňov Celzia.

Cieľom je zabezpečiť bezproblémovú raňajšiu výpravu vozidiel MHD, vysvetlila vedúca odboru marketingu a komunikácie podniku Zuzana Vachová.

DPB bude čistiť zastávky od snehu na celú dĺžku autobusov či trolejbusov. "V prípade zastávok električiek bude čistiť priestor pre zastavenie dvoch vlakov. Zastávky zároveň opätovne posype soľou," uviedla Vachová.

Posilnené nočné čaty zamestnancov zabezpečia štartovanie vozidiel MHD, posyp výhybiek a na starosti budú mať zjazdnosť tratí MHD. V nepretržitej prevádzke budú nasadené aj námrazové vozidlá, ktoré zabezpečia zjazdnosť tratí a trakčného vedenia.

Vachová vysvetlila, že dispečing dopravného podniku neustále v teréne monitoruje situáciu. Je v kontakte s dispečingom magistrátu hlavného mesta, aby bol v prípade nezjazdnosti komunikácií zabezpečený posyp.

Počas pondelkového (29.12.) večera a noci mal DPB v teréne takmer 100 zamestnancov podniku, z ktorých väčšina čistila zastávky. Práce boli ukončené o 02.00 h.

Ďalší zamestnanci boli vyčlenení na čistenie prestavníkov a koľajových zvrškov. Zároveň v noci premávali námrazové vozidlá -električky a trolejbus, aby boli trakčné vedenia na rannú výpravu vozidiel plne funkčné a trate zjazdné, doplnil DPB.