Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Altánok v Karlovej Vsi bude motivovať deti k ekologickému správaniu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Envirorezort ocenil aktivity Karlovej Vsi adaptačnými opareniami prostredníctvom projektu Deliver urgentne reagovať na klimatickú zmenu.

Bratislava 3. júna (TASR) – V areáli Základnej školy Alexandra Dubčeka v bratislavskej Karlovej Vsi vo štvrtok oficiálne sprístupnili ekologický altánok, ktorý bude zachytávať dažďovú vodu, použiteľnú napríklad pre polievanie záhrady. Mestská časť informuje, že altánok má prispieť k vzdelávaniu školákov o tom, čo spôsobuje zmena klímy a ako sa na jej nepriaznivé dôsledky pripraviť.

"Vzhľadom na takéto zmeny sa snažíme postupne formovať verejnú mienku, vychovávať mládež a vykonávať zmeny na našich verejných priestoroch tak, aby klíma v meste bola vľúdnejšia k ľuďom aj k živej prírode,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Samospráva otvorila altánok spolu so zástupcami Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR. Envirorezort ocenil aktivity Karlovej Vsi adaptačnými opareniami prostredníctvom projektu Deliver urgentne reagovať na klimatickú zmenu.

"Tento altánok je v porovnaní s ostatnými aktivitami projektu investične a rozsahom malou aktivitou, ale významnou z hľadiska zvyšovania environmentálneho povedomia detí a návštevníkov areálu," upozornil štátny tajomník MŽP Michal Kiča.

Altánok vybudovalo Bratislavské regionálne ochranárske združenie (BROZ) prostredníctvom finančných prostriedkov z programu LIFE, grantu MČ Karlova Ves a dobrovoľníkom v rámci európskeho projektu Deliver: Sídliská ako živé miesta odolné voči zmene klímy, ktorého hlavným koordinátorom je mestská časť Bratislava-Karlova Ves.