Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

Bratislavská polícia prešetrí čiernu jazdu na streche autobusu č. 21

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Polícia sa obracia na svedkov incidentu s výzvou, aby pomohli svojimi poznatkami objasniť priestupok.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Polícia prešetrí prípad jazdy muža na streche autobusovej linky MHD č. 21 v Bratislave. Skutok zaevidovala ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajné hliadky boli v utorok (21.4.) v popoludňajších hodinách vyslané, aby preverili oznámenie, podľa ktorého sedel na streche autobusu linky č. 21 muž. "Hodnovernosť tohto oznámenia sa za prítomnosti pracovníkov dopravného dispečingu nepotvrdila," priblížil Szeiff.

Následne bol Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru SR v Bratislave doručený videozáznam zobrazujúci čiernu jazdu. Polícia ho podľa Szeiffa prijala ako podnet a vykoná na základe neho objasňovanie skutku.

"Ako vyplýva z uvedeného záznamu, neznámy muž sedel na streche idúceho autobusu MHD chrbtom v smere jazdy a svojím nerozvážnym konaním si neuvedomil riziká s tým spojené," uviedol policajný hovorca. Upozornil, že mohlo dôjsť k závažnej dopravnej nehode alebo inej udalosti ohrozujúcej život a zdravie účastníkov cestnej premávky.

Polícia sa obracia na svedkov incidentu s výzvou, aby pomohli svojimi poznatkami objasniť priestupok. Informácie môžu poskytnúť na bezplatnom policajnom telefónnom čísle 158 alebo ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.