Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

Borguľa podal trestné oznámenie na konateľa A.R.K. technické služby

Martin Borguľa Foto: TASR/Martin Baumann

Predseda mestského poslaneckého Klubu pre Bratislavu Martin Borguľa dnes podal na konateľa spoločnosti A.R.K. technické služby Jána Ludvíka trestné oznámenie pre podozrenie z ohovárania.

Bratislava 15. apríla (TASR) – Predseda mestského poslaneckého Klubu pre Bratislavu Martin Borguľa dnes podal na konateľa spoločnosti A.R.K. technické služby Jána Ludvíka trestné oznámenie pre podozrenie z ohovárania. Mestský poslanec totiž tvrdí, že v rozhovore zverejnenom na webovej stránke Bratislavských novín Ludvík očiernil na verejnosti jeho meno a činnosť v komunálnej politike. Súdnou cestou sa chce brániť aj spoločnosť A.R.K. technické služby, ktorá zabezpečuje v hlavnom meste zimnú i letnú údržbu.

Všetko to ale odštartovalo na zasadnutí zastupiteľstva v Bratislave 5. februára, kde v rámci rozpravy týkajúcej sa zimnej údržby ciest vystúpil poslanec Borguľa. Vo svojom príspevku upozornil na dlhodobo pretrvávajúce nedostatky pri výkone zimnej údržby, ako zo strany magistrátu, tak i dodávateľa - spoločnosti A.R.K. technické služby. Podľa mestského poslanca ale Ludvík v rozhovore tvrdí, že mestskí poslanci prijali uznesenie, v ktorom žiadajú primátora, aby analyzoval zmluvu mesta so spoločnosťou a prípadne zvážil jej vypovedanie aj na základe lživých vyjadrení Borguľu.

"V žiadnom prípade som nevyslovil lživé vyjadrenia o spoločnosti, taktiež som sa o tejto spoločnosti nevyjadril, že sú podvodníci a nie je pravda, že o tejto spoločnosti rozširujem lži, ako je to uvedené v spomínanom rozhovore," informoval TASR Borguľa.

Za svojimi tvrdeniami, ktoré uviedol na mestskom zastupiteľstve, si poslanec stojí a je presvedčený o ich pravdivosti. "Moje vyjadrenia sa opierajú aj o správu hlavného kontrolóra mesta, ktorý taktiež našiel pochybenia a kritizoval kontrakt so spoločnosťou A.R.K. technické služby," podotkol mestský poslanec.

Konzorcium A.R.K. technické služby trvá na tom, že šéf poslaneckého Klubu pre Bratislavu na februárovom zastupiteľstve nepravdivo informoval ostatných mestských poslancov o tom, že spoločnosť fakturuje mestu za zimnú údržbu vyššiu sumu, než na akú má nárok. Zároveň to považuje za poškodenie svojho dobrého mena a bude sa jeho ochrany domáhať súdnou cestou.

"Trestné oznámenie proti nám, ktoré dnes pán Borguľa komunikoval, je marketingovou aktivitou, ktorá nemá s realitou nič spoločné," skonštatoval Ludvík, podľa ktorého sa nepravdivé tvrdenie poslanca dá veľmi ľahko preukázať.