Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Botanická záhrada UK sa pripravuje na Kultúrne leto 2021

Botanická záhrada v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Botanickú záhradu je možné navštíviť v obmedzenom režime a za dodržiavania prísnych hygienických podmienok.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Botanická záhrada Univerzity Komenského (UK) v Bratislave sa pripravuje na Kultúrne leto 2021, počas ktorého sa odohrajú komorné koncerty. Od tohto týždňa sú v botanickej záhrade opäť sprístupnené zbierky živých rastlín verejnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

Prvý z komorných koncertov sa uskutoční 26. júna o 10.00 h. "V septembri plánuje záhrada zorganizovať výstavu Plody jesene, ktorá však závisí od vývoja pandemickej situácie," uviedla hovorkyňa UK. Zatiaľ je k dispozícii len vonkajší areál, v prípade priaznivej situácie budú sprístupnené aj skleníky. "V rámci zimnej údržby sa doplnil sortiment rastlín v tropických skleníkoch, medzi trvalkami i skalničkami. Od minulej sezóny tiež pribudli tri nové druhy japonských čerešní," priblížila Miller.

Botanickú záhradu UK je možné navštíviť v obmedzenom režime a za dodržiavania prísnych hygienických podmienok. V areáli je nutné nosiť rúško a dodržiavať odstup minimálne dva metre pri stretnutí s inými návštevníkmi. Rúško je možné zložiť v odľahlejších častiach záhrady, ak sa v okruhu 20 metrov nenachádzajú ďalší ľudia. Momentálne nie sú umožnené sprievodcovské služby. "Vstup do areálu je zakázaný v prípade akýchkoľvek príznakov respiračných chorôb. Pre vstup je potrebné sa preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19," povedala hovorkyňa UK.

Návštevníci a milovníci prírody môžu expozíciu botanickej záhrady navštíviť denne od 9.00 do 18.00 h Posledný vstup je o 17.30 h.