Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Ulicami hlavného mesta jazdí po roku opäť vianočná električka

Dopravný podnik Bratislava, a. s. vypravil 5. decembra 2014 v Bratislave vysvietenú a vyzdobenú historickú vianočnú električku už štvrtý rok a nechýbal ani Mikuláš, ktorý potešil hlavne deti, ktoré sa zúčastnili prvej okružnej jazdy. Foto: TASR/Jakub Kotian

Prvú tohtoročnú jazdu vysvietenou a bohato vyzdobenou historickou električkou absolvovali malí školáci.

Bratislava 5. decembra (TASR) – Koledy, radujúce sa deti a k tomu štedrý Mikuláš, ktorý všetkých prítomných obdarúva sladkosťami. Takáto atmosféra bola dnes vo vianočnej električke, ktorú po štvrtý raz vypravil Dopravný podnik Bratislava (DPB) na niekoľko dní do bratislavských ulíc, aby všetkým v meste spríjemňovala predvianočné obdobie.

Prvú tohtoročnú jazdu vysvietenou a bohato vyzdobenou historickou električkou absolvovali malí školáci. Tých viac ako jazda po centre Bratislavy zaujímal Mikuláš, ktorý sa s nimi tiež išiel previezť. "Potešil ma hlavne Mikuláš a cukríky," priznal Martin. Jeho spolužiak Jakub však okrem toho ocenil aj samotnú električku. "Ešte nikdy som ňou necestoval, ale je tu veľmi pekne a príjemne. Páči sa mi, ako je vyzdobená," povedal.

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi vyjadril potešenie, že aj tento rok sa podarilo vypraviť vianočnú električku. Považuje to už za tradíciu, ktorá pokračuje. "Je to taká milá udalosť, keď sa vo vianočnej atmosfére môžu dospelí s deťmi previezť na tejto električke. Verím, že príležitosť využije čo najviac Bratislavčanov," povedal pre TASR.

Fotogaléria slávnostnej jazdy:





Sprievodkyňa v historickej uniforme Alžbeta Marmulová z DPB, ktorá už niekoľko rokov sprevádza ľudí počas jazdy vianočnou električkou, sa každý rok na túto udalosť teší. Podľa nej nič sa nevyrovná pohľadu na šťastných cestujúcich, ktorých rozveselili koledy, výzdoba alebo samotná jazda. "Je to veľmi príjemné, takto pred sviatkami robiť druhým radosť. Po minulé roky sme mali plno až do posledného dňa. Verím, že ani v tomto roku to inak nebude," skonštatovala.



Historickou vianočnou električkou, česko-slovenskej výroby typu ČKD-Tatra T2, bude môcť verejnosť jazdiť bezplatne do 23. decembra, každý deň v hodinových intervaloch od 16.00 h do jej posledného odchodu o 20.00 h. Jej približne 40-minútová trasa sa začína na zastávke Jesenského, kde môžu nastúpiť návštevníci vianočných trhov, nasledujú zástavky - Námestie SNP, Poštová, Vysoká, Blumentál, Vazovova, Americké námestie a Mariánska. Pokračuje Námestie SNP, Kapucínska, Chatam Sófer, Most SNP a vráti sa na Jesenského.