Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Brehy Chorvátskeho ramena v piatok vyčistia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslav Košírer

V prípade nepriaznivého počasia sa čistenie ramena presunie na náhradný termín.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Fľaše, plechovky, igelitové vrecká, tašky, kusy oblečenia či staré topánky – to všetko našli minulý rok dobrovoľníci, keď čistili Chorvátske rameno v bratislavskej Petržalke. Po zime sa do toho chcú pustiť opäť aj tento rok. V piatok 24. apríla od 9.00 h začnú čistiť rameno na štyroch miestach. TASR o tom informovala petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová.

"Petržalčania každoročne čistia brehy ramena i jeho hladinu od "skvostov", ktoré sú vizitkou nezodpovedných a ľahostajných ľudí. Inými slovami, to, čo patrí do koša, prezimovalo na brehoch," uviedla Platznerová s tým, že verejnoprospešná brigáda čistenia brehov ramena sa stala už tradičnou aktivitou petržalskej samosprávy. Každý rok prídu podľa hovorkyne pomôcť seniori i žiaci škôl, ku ktorým sa pridávajú ďalší dobrovoľníci.

Odbornú pomoc pri čistení vodnej hladiny z člna poskytne Povodie Dunaja, odštepný závod Šamorín a potápači z klubu OCTOPUS. "Potápačskou technikou sa bude čistiť časť dna ramena v úseku pri premostení pri Medissime. Časť dna Veľkého Draždiaka v plážovej časti vyčistia potápači až v nedeľu 26. apríla v doobedňajších hodinách," uviedla hovorkyňa.

Čistenie Chorvátskeho ramena prebehne na štyroch úsekoch súčasne od premostenia Antolská až po Mlynarovičovu ulicu. Do akcie sa môže zapojiť každý, stačí sa nahlásiť na petržalskom miestnom úrade mailom na adrese zuzana.juhasova@petrzalka.sk alebo len prísť na jedno z miest stretnutia.

"Dobrovoľníkom odporúčame uzatvorenú obuv a oblečenie vhodné do terénu. Zabudnúť by nemali ani na prípravok proti kliešťom," radí hovorkyňa. Rukavice, vrecia na odpad, náradie i občerstvenie poskytnú organizátori.