Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Cintorín v Prievoze zrekonštruovali, dnes ho symbolicky otvorili

Posvätenie zrekonštruovaného Cintorína Prievoz na Kaštieľskej ulici v Bratislave vo štvrtok 4. júna 2015. Cintorín posvätil farár farnosti Bratislava-Prievoz Peter Šaradín. O rekonštrukcii aj o ďalších plánoch informoval riaditeľ Marianumu Miloslav Hrádek, na posvätení sa zúčastnil starosta Ružinova Dušan Pekár. Na snímke zľava riaditeľ Marianum Miloslav Hrádek, starosta Ružinova Dušan Pekár a farár farnosti Bratislava-Prievoz Peter Šaradín. Foto: TASR/Štefan Puškáš.

Vďaka rekonštrukcii sa taktiež obnovili lavičky a zrealizoval sa bezpečnostný rez 166 stromov.

Bratislava 4. júna (TASR) - Cintorín v Prievoze, v bratislavskom Ružinove, prešiel v uplynulých mesiacoch rekonštrukciou. Jeho návštevníci môžu chodiť po nových chodníkoch zo zámkovej dlažby, k dispozícii majú aj štyri studničky na vodu a pribudlo tu aj nové verejné osvetlenie. Cintorín dnes symbolicky otvorili a posvätili ho.

Vďaka rekonštrukcii sa taktiež obnovili lavičky a zrealizoval sa bezpečnostný rez 166 stromov. Všetky práce vyšli na takmer 70.000 eur. "Z toho 30.000 eur pokryli peniaze z poslaneckých priorít rozpočtu hlavného mesta," uviedla mestská poslankyňa Jarmila Tvrdá, ktorá iniciovala túto investičnú akciu. Zvyšok peňazí financovalo pohrebníctvo mesta Bratislavy - Marianum.

Starosta Ružinova Dušan Pekár vyjadril potešenie nad rekonštrukciou cintorína. "Ružinovčanom aj ostatným návštevníkom tu chýbalo hlavne osvetlenie a poukazovali na zlý stav chodníkov," priblížil. Súčasťou cintorína v Prievoze je aj dom smútku, ktorý je však malý a v zlom stave. Mestské pohrebníctvo Marianum uvažuje nad jeho rekonštrukciou i rozšírením v budúcnosti.