Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavské CVČ ponúkajú cez leto pre deti tábory s rôznou tematikou

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Remiaš

CVČ Klokan na Pekníkovej v Bratislave organizuje plavecký denný tábor, Ninja akadémiu, ktorá naučí deti základom sebaobrany, či pobytové tábory.

Bratislava 11. júla (TASR) – Centrá voľného času (CVČ) v hlavnom meste ponúkajú cez leto detské tábory s rôznym tematickým zameraním. Deti sa môžu vďaka nim naučiť plávať i sebaobrane, navštíviť hvezdáreň, múzeá, spoznávať faunu i flóru.

CVČ Klokan na Pekníkovej v Bratislave organizuje plavecký denný tábor, Ninja akadémiu, ktorá naučí deti základom sebaobrany, či pobytové tábory. Deti môžu v rámci Dobrodružstva v múzeách navštíviť zaujímavé bratislavské múzeá, spoznávať hlavné mesto, alebo na týždenných denných dielňach si zahrať pohybové hry, naučiť sa tanečné štýly či vytvárať keramické výrobky. "Každý tábor je tematicky zameraný a vlastne už z názvu je zrejmé, čo sa deti môžu dozvedieť a zažiť," povedala pre TASR Anna Krupicová z CVČ Klokan. Ako priblížila, do každého tábora, ktorý organizujú, je možné ešte deti prihlásiť.

Toto leto pripravilo CVČ Gessayova v bratislavskej Petržalke 14 prímestských táborov, kde odrekreuje 460 detí. "Každý letný tábor má svoju náplň. Počty detí závisia od programu tábora a materiálno technického vybavenia," vysvetlila pre TASR Oľga Švecová z CVČ Gessayova. Najväčší záujem je podľa nej o tábory Mladý záchranár, Táborové všeličo či Poznaj a chráň. "Špecialitou sú poldenné tábory pre deti z materských škôl v Mini ZOO," uviedla Švecová. Deti si užijú výlety, stretnúť sa môžu aj s jednotlivými zložkami záchranného systému či užiť si rôzne súťaže a tvorivé dielne. "V jednotlivých táboroch sú odborní pracovníci, animátori a dobrovoľníci. Všetci so srdcom pre deti, aby si práve ony užili prázdniny čo najlepšie, oddýchli si, zahrali sa a spoznali nových kamarátov," skonštatovala Švecová. CVČ Gessayova malo na konci apríla tábory plne obsadené a na poradie už v máji čakali náhradníci.

Ako TASR informovala Viera Horváthová, CVČ Bratislava Staré Mesto na Štefánikovej organizuje cez prázdniny tábory pre deti od siedmich do 15 rokov celkovo v 11 turnusoch. Najmenší môžu vďaka táboru Športovo-počítačové leto vyskúšať streľbu z luku, liezť na lezeckej stene či skladať vlastných robotov. Leto, zvieratká, kamaráti je zas názov tábora, vďaka ktorému sa môžu deti zoznámiť s rôznymi živočíchmi. Leto plné zážitkov im ponúkne možnosti využiť svoju fantáziu pri výrobe dekoračno-tvorivých predmetov. Výtvarno-tvorivú činnosť v ateliéroch ponúka tábor Leto, tvorivosť a dobrodružstvo. Prípravu divadelných nácvikov, cvičení a záverečné vystúpenie zažijú deti v Divadelno-dramatickom tábore. CVČ Bratislava Staré Mesto eviduje ešte v niektorých turnusoch voľné miesta.