Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Cvernovka dostane územný plán zóny, návrh zadania bude zná

Cvernovka Foto: TASR/Michal Svítok

Verejnosť môže do konca marca pripomienkovať návrh zadania územného plánu zóny Cvernovka, teda územie bývalej továrne na nite medzi Páričkovou, Svätoplukovou a Košickou ulicou.

Bratislava 24. februára (TASR) - Verejnosť môže do konca marca pripomienkovať návrh zadania územného plánu zóny Cvernovka, teda územie bývalej továrne na nite medzi Páričkovou, Svätoplukovou a Košickou ulicou. Keďže areál, ktorý je v súkromnom vlastníctve, čaká rozvoj, mestská časť Bratislava-Ružinov chce územným plánom zóny určiť jasné pravidlá v tom, čo sa na tomto území môže postaviť.

"Laická aj odborná verejnosť sa môže s návrhom zadania územného plánu zóny Cvernovka oboznámiť na verejnom stretnutí, ktoré bude 9. marca o 17.00 h na ružinovskom miestnom úrade," informovala hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová. Do konca marca je potom možné návrh zadania územného plánu zóny písomne pripomienkovať.

Spracovateľom územného plánu zóny Cvernovka je slovenský architekt Peter Žalman. "Po schválení návrhu zadania územného plánu zóny Cvernovka bude môcť verejnosť pripomienkovať aj samotný návrh územného plánu zóny," pripomenula Štrosová.





em ed