Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Na Deň Zeme budú v Novom Meste sadiť stromy a čistiť lesopark

Ilustračné foto Foto: Božena Kučerová

Akcie pri príležitosti Dňa Zeme sa v Novom Meste začínajú o 9.00 h.

Bratislava 21. apríla (TASR) – Pri príležitosti Dňa Zeme pripravuje miestna samospráva v bratislavskom Novom Meste na sobotu 23. apríla niekoľko aktivít a brigád na zveľadenie zelene a životného prostredia. Pôjde napríklad o sadenie nových stromov, upratovanie lesoparku, areálu školy či obytných vnútroblokov, ale aj čistenie potoka. TASR o tom dnes informovali z novomestského miestneho úradu.

"Deň Zeme je veľkou príležitosťou upozorniť, že Zem čelí čoraz väčšej ekologickej záťaži a potrebuje našu pomoc," uviedol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Okrem toho sú aj takéto brigády dobrým miestom na spoznávanie sa ľudí a susedov. "Ak sa z anonymných, náhodných okoloidúcich zmeníme na známych susedov, odrazu je u nás čistejšie, bezpečnejšie a krajšie," doplnil starosta.

Nové stromy by mali počas sobotných brigád pribudnúť napríklad na Sibírskej, Šuňavcovej a Legerského ulici. Zároveň sa Novomešťania pustia aj do upratovania lesoparku, konkrétne v časti Koliby na Kamzíku, ktorá je obľúbeným miestom na oddych a relax. Čistiť sa bude aj potok na Bielom kríži a areál Základnej školy na Cádrovej ulici, kde sa do prác tradične zapájajú i rodičia a žiaci. Posily na upratovanie čaká samospráva aj v priestore bývalej železničnej stanice Filiálka a jej okolí, ale aj v obytnom vnútrobloku ulíc Vajnorská – Trnavská cesta – Družstevná.

Náradie, vrecia na odpad a rukavice zabezpečuje mestská časť a novomestský EKO-podnik VPS. Akcie pri príležitosti Dňa Zeme sa v Novom Meste začínajú o 9.00 h.