Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Dopravný podnik Bratislava otvára svoje brány pre milovníkov MHD

Deň otvorených dverí (DOD) Dopravného podniku Bratislava (DPB) v rámci Európskeho týždňa mobility vo vozovni Jurajov dvor v sobotu 18. septembra 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Na dni otvorených dverí nebudú chýbať ani rozhovory o mobilite či kultúrno-hudobné vystúpenia. Záverečným bodom programu bude jazda z depa.

Bratislava 18. septembra (TASR) – Milovníci mestskej hromadnej dopravy (MHD) si v hlavnom meste opäť prídu na svoje. Svoje brány návštevníkom v sobotu opäť otvára Dopravný podnik Bratislava (DPB). Počas dňa otvorených dverí je vo vozovni Jurajov dvor pripravená prehliadka vozidiel vrátane historických, prehliadka dielní, edukačno-zábavný program pre deti i kultúrny program.

Keďže tento týždeň odštartoval Európsky týždeň mobility, dopravný podnik sa rozhodol verejnosti priblížiť fungovanie celého podniku, jeho vozidlá, ich výpravu a údržbu, ako aj priestory depa. "Okrem upriamenia pozornosti na ekologický rozmer chce dopravný podnik zvýšiť povedomie o bezpečnosti cestnej premávky, preto budeme deti edukovať na dopravnom ihrisku v spolupráci s mestskou políciou," uviedol pre TASR hovorca DPB Martin Chlebovec.



Nadšenci si môžu vychutnať prehliadku 20 vozidiel z flotily dopravného podniku a tiež desiatich historických vozidiel, ktoré vypravuje pri špeciálnych príležitostiach. Oboznámiť sa s fungovaním depa sa môžu prostredníctvom komentovanej jazdy Cabrio busom. Pre deti sú okrem dopravného ihriska pripravené aj kreatívne dielne a súťažné hry. Chýbať nebudú ani rozhovory o mobilite či kultúrno-hudobné vystúpenia. Záverečným bodom programu bude jazda z depa.

"Záujemcovia o prácu v dopravnom podniku môžu využiť priamo v stane prítomnosť zamestnancov personálneho oddelenia," podotkol Chlebovec.
Deň otvorených dverí (DOD) Dopravného podniku Bratislava (DPB) v rámci Európskeho týždňa mobility vo vozovni Jurajov dvor v sobotu 18. septembra 2021.
Foto: TASR - Martin Baumann

Návštevníkom podujatia neodporúča dopravca cestovať autom. Okrem bežných liniek MHD 4, 57, 63 a 65 vypraví počas soboty aj mimoriadne linky X63 a X4.

Areál vozovne bude pre verejnosť otvorený z Vajnorskej a Bojnickej ulice, a to od 10.00 do 16.00 h. V súvislosti s platnými protipandemickými opatreniami zabezpečí DPB regulovaný vstup návštevníkov.