Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

V Bratislave prebieha druhý posyp, prednostne sa odhŕňajú Kramáre

Husté sneženie v Bratislave 9. februára 2015. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V rámci celomestského zásahu sa vykonáva pluhovanie v celom meste a likvidačný posyp, na ktorý sa minie vyše 170 ton posypových materiálov.

Bratislava 9. februára (TASR) - Vzhľadom na intenzívne sneženie vyšla do bratislavských ulíc všetka dostupná technika spoločnosti A.R.K., ktorá sa stará o zimnú údržbu.



Cesty odhŕňa 43 veľkých posýpačov s pluhom a 11 menších posýpačov s pluhom, ktoré čistia užšie cesty, námestia a strojovo prejazdné chodníky patriace pod správu Magistrátu hlavného mesta SR. K dispozícii je aj jedna snežná fréza. V nasadení je 89 pracovníkov zimnej údržby.

Na snímke pokazený autobus mestskej hromadnej dopravy v Bratislave odváža odťahová služba počas sneženia v pondelok 9. februára 2015.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


V rámci celomestského zásahu sa vykonáva pluhovanie v celom meste a likvidačný posyp, na ktorý sa minie vyše 170 ton posypových materiálov.

O 11.45 h vyrazili na pokyn magistrátu posýpače s pluhom opätovne odhŕňať a posýpať cesty na Kramároch, Kolibe a Dlhých dieloch. O pol hodinu na to nariadilo mesto druhý celomestský posyp a prednostné odhŕňanie Drotárskej ulice a Železnej studničky.

TASR informovala Ester Méraiová z .A.S.A. SLOVENSKO.