Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavou dnes začne jazdiť vianočná električka

Ilustračné foto z otvorenia Vianočných trhov v Bratislave na Hlavnom námestí a rozsvietenia vianočného stromčeka v piatok 21. novembra 2014 Foto: TASR/Štefan Puškáš

Električka bude premávať v hodinových intervaloch od 16.00 h a posledný odchod bude o 20.00 h.

Bratislava 5. decembra (TASR) – Medzi električky v Bratislave sa od piatka 5. decembra zaradí aj jedna bohato vysvietená a vyzdobená. Dopravný podnik Bratislava (DPB) totiž vyšle do ulíc historickú vianočnú električku, v ktorej budú hrať aj koledy. Cestujúci sa ňou budú môcť odviesť zadarmo. TASR o tom informovala vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová.

Električka bude premávať v hodinových intervaloch od 16.00 h a posledný odchod bude o 20.00 h. Jej trasa, dlhá asi 40 minút, pôjde cez Jesenského, Námestie SNP, Poštovú, Vysokú, Blumentál, Vazovovu, Americké námestie, Mariánsku, Námestie SNP, Kapucínsku, Chatam Sófer, Most SNP a vráti sa späť na Jesenského ulicu. Na zastávke Vazovova bude vianočná električka stáť približne 20 minút.

Tým najmenším budú v piatok rozdávať lístky sprievodcovia v historických uniformách a v predmikulášsky podvečer nebude v električke chýbať Mikuláš.

Vianočná električka je česko-slovenskej výroby typu ČKD-Tatra T2, ktoré vyrábali spoločnosti TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave ich v rokoch 1958 až 1988 jazdilo celkovo 67 kusov. Vo vianočnej električke bude umiestnená pokladnička, do ktorej môžu cestujúci dávať dobrovoľné príspevky na rekonštrukcie historických vozidiel.

Vianočná električka bude premávať mestom do 23. decembra.