Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Fond Weinwurma vyhlásil 3. výzvu, týka sa podpory sociálnych služieb

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prvá vyhlásená výzva sa týkala obnovy fasád, plotov, brán a predzáhradiek v kontakte s ulicou, druhá na podporu kultúry v čase koronakrízy.

Bratislava 20. júla (TASR) – Fond architekta Weinwurma, ktorý zriadilo bratislavské Staré Mesto, vyhlásil v poradí tretiu výzvu, tentoraz na poskytnutie dotácie v oblasti sociálnych služieb. Jej celková výška je 26 000 eur, požiadať o ňu môžu právnické i fyzické osoby. Mestská časť o tom informuje na webovej stránke.

Podporovanými oblasťami sú v rámci výzvy poskytovanie sociálnej pomoci a podpora integrácie i aktivít seniorov, osôb s ťažkým zdravotným postihnutím, rodín, mládeže a detí. „Podpora sociálnych služieb je primárnou úlohou každej vyspelej spoločnosti," poznamenala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Žiadosti je možné podávať elektronicky prostredníctvom systému weinwurm.egrant.sk do 30. septembra. Hodnotené budú priebežne až do vyčerpania finančných prostriedkov. Bližšie informácie k výzve sú zverejnené na stránke weinwurm.sk.

Staromestský neinvestičný Fond architekta Weinwurma vznikol 30. augusta 2019, v deň výročia narodenia bratislavského architekta Friedricha Weinwurma. Slúži na podporu kvality verejného priestoru a aktivít v ňom.

Prvá vyhlásená výzva sa týkala obnovy fasád, plotov, brán a predzáhradiek v kontakte s ulicou, druhá na podporu kultúry v čase koronakrízy.