Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Bratislava poskytne v roku 2016 na granty 255.000 eur

Ivo Nesrovnal Foto: TASR/Michal Svítok

Výška grantových prostriedkov je o 30.000 eur vyššia ako v roku 2015.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Hlavné mesto vyčlenilo v rozpočte na rok 2016 pre podporu projektov voľnočasových aktivít detí a mládeže i športové, sociálne a kultúrne aktivity viac ako štvrť milióna eur. Výška grantových prostriedkov je o 30.000 eur vyššia ako v roku 2015.

V rámci udeľovania grantov je v roku 2016 zavedená aj novinka, ktorou sú prioritne podporované témy "Poznaj a chráň svoje mesto" a "Deti a mládež v pohybe".

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v tejto súvislosti skonštatoval, že mesto má záujem na tom, aby témy odrážali aj reálne zameranie grantu. "Voľnočasový grant má byť orientovaný prioritne na projekty podporujúce deti a mládež a aktívne trávenie voľného času, nie všetky žiadosti sa však v minulosti tohto zamerania aj týkali," uviedol. "Tematické ladenie projektov môže docieliť, že tieto témy v spoločnosti ešte viac zarezonujú," doplnil primátor.

V procese rozhodovania o udelení finančného príspevku sa mesto bude i naďalej riadiť platnými pravidlami pre poskytovanie grantov. Pravidlá pre záujemcov o dotáciu z uvedených grantových programov sú zverejnené na webovej stránke hlavného mesta v sekcii Financie a majetok/Granty, kde žiadatelia nájdu okrem pravidiel a podmienok aj tlačivá žiadostí pre udelenie grantu a ostatné informácie týkajúce sa grantových schém.

Žiadosti sa podávajú v písomnej i v elektronickej verzii a musia byť doložené predpísanými prílohami. Uzávierkové termíny pre podávanie žiadostí o grant zostávajú pre rok 2016 zatiaľ nezmenené a sú nimi dátumy 31. január, 31. marec, 30. jún a 30. september 2016.