Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Bratislava privíta mladých talentovaných novinárov z krajín V4

Ilustračné foto Foto: TASR - Štefan Puškáš

Medzinárodná konferencia sa uskutoční v dňoch 25. až 29. októbra.

Bratislava 25. júna (TASR) - Diskutovať o otázkach praktickej žurnalistiky, priniesť nové pohľady na prácu novinára, ale aj prispieť k užšej spolupráci medzi žurnalistickou obcou v krajinách Vyšehradskej štvorky. To sú ciele konferencie Young Journalists for Tomorrow’s Europe 2015, na ktorej sa v októbri v Bratislave stretnú mladí novinári z krajín V4.

Medzinárodnú konferenciu, ktorá sa uskutoční v dňoch 25. až 29. októbra, organizuje mimovládna organizácia For Tomorrow’s Europe s podporou veľvyslanectva USA na Slovensku a Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. "Iniciatíva zorganizovať medzinárodnú konferenciu pre mladých novinárov z krajín Vyšehradskej štvorky vznikla po úspešnom minuloročnom projekte "Young Leaders for Tomorrow’s Europe", počas ktorého sa v Bratislave stretlo 22 mladých lídrov zo 17 krajín Európy," informovala Ria Gehrerová z organizácie For Tomorrow’s Europe.

Súčasťou konferencie budú teoretické a praktické workshopy, ktoré budú viesť skúsení slovenskí a zahraniční novinári. "Rozoberať sa budú témy ako stereotypizácia vo sfére žurnalistiky, investigatívna žurnalistika, mediálna etika, pozícia žien v médiách alebo prítomnosť finančných skupín v redakciách," spresnila Gehrerová.

Záujemcovia o účasť sa môžu prihlásiť do 15. júla 2015. Bližšie informácie možno nájsť na oficiálnej webovej stránke udalosti www.fortomorrowseurope.com.