Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Lamačania si najčastejšie chodia po rady týkajúce sa dedičstva

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Bezplatné právne poradenstvo majú obyvatelia tejto bratislavskej mestskej časti od júna 2015.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Dedičské konanie a občianske spolužitie sú najčastejšími otázkami obyvateľov bratislavského Lamača v rámci bezplatného právneho poradenstva v mestskej časti. Možnosť získať radu a usmernenie v právnych záležitostiach majú Lamačania od júna 2015.

"Záujem je naozaj veľký, v priebehu dvojhodinovej konzultácie, ktorú poskytujem každý týždeň v pondelok popoludní, sa na mňa zväčša obráti sedem až osem ľudí," uviedol advokát Štefan Kočan, ktorý bezplatné právne poradenstvo na základe spolupráce s mestskou časťou v Lamači poskytuje. "Najčastejšie chodia seniori, pomer žien a mužov je v podstate vyrovnaný," dodal advokát.

Častými podnetmi, s ktorými sa na neho Lamačania obracajú, sú aj problémy týkajúce sa pracovnoprávnych vzťahov či rodinného práva. Advokát v prípade potreby tiež vysvetlí, ako podať návrh na začatie súdneho konania.

Službu bezplatného právneho poradenstva zriadila mestská časť po vzore iných mestských častí Bratislavy. Aj v prípade Lamača bola hlavným motívom pomoc nízkopríjmovým a sociálne slabším skupinám, ktoré si právnika z finančných dôvodov nemôžu dovoliť.