Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Lanovka na Kamzík bude do konca týždňa odstavená, dôvodom je údržba

Na snímke ľudia sa vezú na lanovke, ktorá premáva z bratislavského lesoparku Železná studienka na Kamzík v nedeľu 10. mája 2020. Foto: TASR - Jakub Kotian

Lanovku opätovne do prevádzky uviedli 30. septembra 2005 vtedajší primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský a starosta Nového Mesta Richard Frimmel.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Sedačková lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskom Novom Meste bude do konca týždňa odstavená. Dôvodom je pravidelná údržba a revízie lanovky. Informuje o tom na svojej webovej stránke mestská časť, ako aj miestna organizácia EKO-podnik verejnoprospešných služieb, ktorý lanovku prevádzkuje.

Pôvodná lanovka začala premávať 11. júla 1972 a jej prevádzka sa skončila v roku 1990. Ako uvádza mestská časť na svojej webovej stránke, koncom januára 2005 odkúpilo nehnuteľnosť, teda pozemky aj stavby, za vtedajších 19,5 milióna korún hlavné mesto, ktoré stavbu následne zverilo mestskej časti, tá ju zrekonštruovala za 32 miliónov korún.

Lanovku opätovne do prevádzky uviedli 30. septembra 2005 vtedajší primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský a starosta Nového Mesta Richard Frimmel. Lanovka bola zároveň v roku 2008 zaradená medzi pamätihodnosti mestskej časti.