Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Bratislava plánuje otvoriť letné kúpaliská otvoriť 11. júna

Na archívnej snímke príprava letného kúpaliska Krasňany pred otvorením letnej sezóny v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Kúpalisko v areáli bývalého Domu mládeže na Búdkovej v Bratislave, známom ako Ekoiuventa či Mičurin, plánujú pre verejnosť otvoriť 1. júla tak ako každý rok.

Bratislava 9. júna (TASR) - Mestská Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) Bratislava, ktorá v hlavnom meste spravuje letné kúpaliská Tehelné pole, Rosnička, Delfín, Krasňany, Rača, Lamač či Areál zdravia Zlaté piesky, ich plánuje otvoriť v sobotu (11. 6.). Bližšie informácie o letnej sezóne má STaRZ zverejniť v týchto dňoch.

Kúpalisko v areáli bývalého Domu mládeže na Búdkovej v Bratislave, známom ako Ekoiuventa či Mičurin, plánujú pre verejnosť otvoriť 1. júla tak ako každý rok. Pre TASR to potvrdili z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré má areál v gescii.

Bazén na kúpalisku Mičurin je kapacitne určený pre 150 návštevníkov. "Cenu vstupného bude stanovovať prevádzkovateľ kúpaliska Iuventa, ale vzhľadom na aktuálnu situáciu spojenú s infláciou a nárastom cien energií sa cena vstupného bude pravdepodobne meniť," uviedli z rezortu školstva. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR aktuálne revitalizuje areál a amfiteáter.

Súkromné kúpalisko Matadorka v bratislavskej Petržalke plánuje otvorenie letnej sezóny taktiež od soboty. Informuje o tom na svojom webe.